Jag har haft mina två bästa dagar i mitt liv, vi har nämligen besökt de båda prakerna Universal Studios och Islands of Adventure. Båda dagarna har varit fyllda med nya äventyr och häftiga åkattraktioner. Vi har upplevt saker som man inte kan förklara med ord, utan man måste se dem själv för att kunna förstå storheten av dessa parker och dess innehåll. Men nu nu ska jag i alla fall försöka förklara och beskriva vår upplevelse på dessa otroliga parker. 

 

Dag 1 Universal Studios

Vår upplevelse började kl 7 på mångonen då hela familjen hoppade upp ur sängen med glitter och förhoppningar skimrande i våra ögon. Tillsammans åt vi en ordentlig gemensam amerikansk frukost med peanutbutter and jelly smörgåsar innan vi skulle ge oss ut på vårt livs roligaste dag. Kl 8:30 var vi framme i parken.  Det första vi gjorde när vi kom in i paken var att åka Dumma mig riden. Riden var en fartig 3D upplevelse där man fick möjligheten till att göra om sig till en Minion och uppleva livet i de kaotiska labbet. Man skulle kunna beskriva riden som att kolla på 3D film men samtidigt vara en del av filmen känna alla rörelser och alla element så som kyla, värme, eld och vatten. Riden kändes otroligt realistiskt och verklig, så verklig att man inte ens nu i efterhand kan skilja på vad som var 3D effekt och vad som var uppbyggt på riktigt. Skillnaden på verklighet och fantasi suddades ut och ribban för dagen var satt.  

Nästa attraktion blev en 4D underhållning med Shrek och fler blev det, dagen fylldes med åk attraktioner, Rockit, twister, Disaster, Men in black och Revenge of the Mummy var enbart några av attraktionerna som familjen bockade av under dagen. utöver dessa fanns det ett antal rides, som överträffade och överrumplande familjen Silverhjärta och våra förväntningar. Mitt bland alla attraktioner låg en militär bas med en varelse på taget, varelsen var inte vem som helst utan nämligen Transformen, Optimus Prime. Inte nog med att militärbasen var uppbyggd, det var även så att alla de olika Autobotsen och Deciepticonsen fanns på plats och intrigerade med alla oss Earthlings. Efter att ha flörtat lite med Optimus Prime och fått några riktigt bra pose bilder tog jag med familjen till den otroliga riden inne i militärbasen. Under riden fick man följa med Autobotsen på vårt livs största äventyr transporterade i vår alldeles egen Transformers.

Möt Decepitcons, strid vid sidan om Bumbelbee och Optimus Prime, bli uppkastad i luften, flyg genom bygnader, få en Mesil skjuten mot dig i Slowmotion och känn värmen, var med och rädda värden. Riden utspelas på USAs gator och är skickligt och obeskrivligt häftigt skapad. Verklighetsfaktorn är stor och det känns precis som om du är med i striden och räddar värden. Detta är ytligare en ride som på de mest underbara sättet tunnar ut gränserna mellan verklighet och fantasi. Vad var präktigt och vad var inte det, de kan jag fortfarande inte urskilja. Efter transformers riden tog vi oss till de som mamma hade längtat efter hela dagen, nämligen den roliga Simsons riden. Där får du följa med hela familjen simsons på ett roligt äventyr där allt är i 3D. Riden var en höjdare och ingen var lika glad som mamma efteråt, hon kunde inte sluta skratta.

Men nu ska jag äntligen få beskriva min favorit del av hela parken, vi har nämligen kommit fram till en gränd där just du får chansen att se den värd som du som mugglare inte får ta del av i vanliga fall. Haha ni som är lika nördiga som jag förstår väl självklart redan vilken värld jag talar om. Självklart talar jag om den magiska Harry Potter värden. På Universal studios får du nämligen möjligheten att besöka Diagon gränden men även Knockturn Alley komplett med alla butiker så som Olivanders eller varför inte Wiseacres Wizarding Equipment. I diagon gränden får du möjligheten att handla all den utrustning som du behöver under dina år på Hogwarts. Vill du kanske skaffa dig en uggla, eller varför inte en trollstav eller kanske bara en låda Every Flavour Beans, allt fins just här i Diagon gränden.

Efter att familjen Silverhjärta eller rättare sagt jag shoppat loss i diagon gränden, sätt ett underbart framträdande då en pojke skulle få välja sin första trollatav var jag beredd på att ta mig an ett riktigt stort äventyr. Nämligen the Escape from Gringotts vilket är en 3D ride där du får följa med den kända trion på ett fasande äventyr i Gringotts. Värt att nämna är även att inuti i banken finns alla Goblins, tavlor som rör på sig men även tidningar från den magiska världen. Alla Goblinsen är interaktiva och en del talar. Under ridens gång får du träffa på drakar men inte nog med de möter du även den vars namn inte bör nämnas, Gorge men även Bellatrix. Riden är otroligt häftig och verklig och även om du inte är ett troget Harry Potter fan drag du med i äventyret och blir månlös efteråt. Förutom att hela uppbyggnaden av Harry Potter värden är helt otrolig och alla rides finns det helt fantastiska Live uprtädanden som man bara inte får missa.

Förutom att under dagen fått uppleva ett antal sjuka rides, se Harry Potters värld och gå på 4D film fick vi även se otroliga uppbyggnader av hur olika stadsdelar såg ut i USA för länge sedan och höra ett oroligt Blues framträdande som bara det hade varit värt en tusenlapp.

Vill du läsa om dag nummer 2 skrolla upp i bloggen.