De senaste veckorna har familjens schema sprängt nya gränser i uppbokade aktiviteter och tid. Basketträningar, matcher, barnkalas med brandkårstema och en 5-årig flicka som iklädd plasthjälm skriker att hon minsann skall bli brandkvinna och släcka eld och åka brandbil. För att inte tala om att mamma skall läsa saga varje kväll som handlar om en liten Apa som bryter sig in hos en tjurig gris som inte vill ha brandvarnare. Självklart så slutar det med att det börjar brinna i grisens hus och den insmuglade brandvarnaren som satts upp av apan väcker grisen och hans liv räddas. 112 mamma, det är viktigt att kunna säger Stina.

Mitt i vardagen av att planera för spökkalas, riddar/prinsesskalas, bowlingfest, klassfest, basketmatcher, träningar, matchprotokollsutbildning, utvecklingssamtal och sjukhusbesök som allt bara är barnens aktiviteter så tillkommer ju mina och Peters tappra försök att vara sociala med vänner, vinterbona huset, tvätta och ja, konstatera att den ena gamla volvon släpper ut avgaser och förorenar mer än ett kolkraftverk med resultat körförbud om en vecka då reparation ej hunnits med ......det kan förvirra även den mest positiva själen. Lägg till det tuffa krav på bådas arbeten och att jag reser till Kina för att jobba i två veckor så att min stackars man blir ensam om all planering och att fixa vardagslivet.

Det är så härligt med vår familj och jag älskar mina tre silverhjärtan massor. Jag vill ibland bara stanna upp mitt i allt kul kaos och pressande schema och andas. I helgen mellan kalasen och packningen av Kinaväskan så får det nog bli varm saft, grillad korv och picknickfilt i trädgården..........om hösten visar sig från sin soliga och vindstilla sida. 10 djupa andetag. Krama om varandra och busa lite i lövhögarna. För sedan blir det mamma/dotter kväll på söndag när Frejas basketlag skall heja fram sina förebilder. Solna Vikings Damlag i hemma match i Solnahallen. Go Vikings.

Jag kan se mig själv packa upp väskan på första hotellet i Kina och ha packat fleecebyxor istället för tunna sommarbyxor, barnens matlåda till picknicken istället för leverantörsutvärderingsdokumenten och Stinas gosedjur istället för den bärbara datorn med livlina ut i etern.

Kram på er från en nutida curlingförälder med planeringsnoja och fokus på allt utom kanske det jag själv behöver. Hmmm Bamseplåster till skavsåren på foten efter 6 dagars mässa och 8 dagars fabriksbesök på rundresa i Kina. Ajajaj. men riktigt bra att ha. Undrar i vilkens ryggsäck dessa plåster skulle legat.

Ps, glömde en sak. Stina bara skall, enligt henne själv, börja spela fotboll också........   HJÄLP