Blogg frammsida skord

Så kul att odla och testa sig fram vad vi lyckas åstadkomma och vad som är gott att lyfta in på matbordet 

Familjen har de senaste åren provat att odla olika grönsaker, sallader och rotfrukter på vår lilla odlingsplätt på landet. Vi har lärt oss mycket i processen, misslyckats en hel del och lyckats mycket bra i vissa fall. Vi har fått mumsa på god sallad, rädisor, rödbetor, morötter, spenat, kål, rabarber, persilja, dill, jordgubbar, chilli, gurka och odlat exeptionellt stora pumpor. Varje år är det lika spännande att se resultatet och i år väntar vi på att få skörda lite mer potatis.  

Gurka skord

Det är kul att få äta egenodlat och familjen gläds åt både smak och förundran över att vi faktiskt lyckas med mer än vad vi själva trott. Allt detta för tankarna tillbaka till min morfar Martin och mormor (Alber)Tina som hade gård i Bräkne-Hoby. Vilken lycka som liten lintott få springa omkring på gården och dra upp en morot och gnaga på, att få plocka hallon, krusbär, plommon, päron och så mycket mer. Lyckan att få äta den egenodlade potatisen då vilket gjorde att jag fullständigt ratade den gula plastpotatis man serverade i skolan. Tror att min morfar skulle vara lite stolt över sitt barnbarn och barnbarnsbarn över att vi kan sätta egna "pärer på boret" och speciellt i tider när priser på mat rusar till nya nivåer i våra matbutiker. Lycka är att få "påta" lite i jorden och koppla av en stund. 

 Pumpor skord