Vid det här laget så har vi gjort vår förändring och är nöjda med resultatet. Om det var bra eller dåligt kan vi komma tillbaka till om tio år men det känns ändå bra.

 

Vi sålde vår villa i Bromma när fastighetspriserna var uppblåsta på ett helt osannolikt vis 2015, det fanns ingen fundamenta som stödjer den prisbilden som rådde och den enda egentliga förändringen som kunde komma var neråt.

Samtidigt är Stockholm en stad dit människor flyttar, mer människor men inte många nya bostäder leder till prisökningar igen.

När bostadsmarknaden nämns brukar jag tänka på en naturfilm jag såg för många år sedan, den handlade om bläckfiskar och deras beteende. Amforor är nämligen alldeles perfekta bostäder för de här märkliga blötdjuren. Om någon redan råkar bo i en fin amfora så skäms den starke inte det minsta när han kör bort en svagare individ. Detta är något som fiskare använder sig av vid medelhavet, det är enkelt att fiska upp de finaste bläckfiskarna bara igenom att låna ut några bostäder under en period.

Vi kanske inte är smartare än bläckfiskar, för även om priserna sjunker på villor och sjunker ändå kraftigare på bostadsrätter så kommer de hämta sig igen. Nya individer utan någon historia flyttar in och vips så är allt som vanligt igen.

Vart kommer då priserna hämta sig snabbast? Jo, i stadskärnan för det är där det är "finast" att bo.

Enkla tankar som kanske visar sig hålla. Vi har i alla fall val att köpa en lägenhet nu under 2018 på ett riktigt bra läge på Södermalm, mellan Slussen och Mariatorget.

En sak är säker, Jag och Jane har valt att göra det som så mänga pratar om men väldigt få faktiskt gör.

Tänk inte bara, agera! Spela huvudrollen i ditt liv även fast du är vuxen, äventyret är slut först när det växer mossa på skallen.

vad som händer härnäst? Ja det får vi se!