Helautomatisk bryggning på plats med anor
Härligt sommarpyssel för den ledige Peter Silverhjärta
Det finns inget skäl till att vila på hanen. Dagen efter premiärbryggningen är det dags igen.
Jag bryggde en Kölsch på skansens julmarknad för några år sedan, och det kan ju vara kul att göra något liknande men med ett lite modernare bryggverk. Grainfather G30 har en behändig app som guidar bryggmästaren och berättar precis det man ska göra för att få ett lyckat resultat.
Bryggverk: Grainfather G30
Volym: 20 liter
Mäskning:60 min
Koktid: 60 min
Jästbart:
Pale ale malt 4,5 kg
Wienermalt 0,5 kg
Cara malt 0,1 kg
Humlegivor:
60 min
Northern Brewer 15 g
10 min
Northern Brewer 20 g
Prootafloc
Jäst:
Fermentis Safale S-04
Annat:
-
Jäsning vid 20 graden i 10 dagar.
tappning på corneliusfat och lagring i sex månader
Bryggningen gick bra och nu hoppas vi att allt går fint med jäsning och lagring