Hembrygg 2022 1

Den tredje bryggningen blev en dubbel IPA

Hardboiled kommer sig av en introduktion med en ny bryggare, allt gick knasigt, mycket beroende på den eviga strömmen av frågor som aldrig sinade. 

Den käre Botox pitchade i fem gånger för mycket bitterhumle och slaskade runt så jag var helt övertygad om att vi skulle ha alla tänkbara infektioner i brygden innan vi var klara. Öltappningen fixade jag själv utan inblandning från sagde kompis.

När det var dags för Pub (det anrika vårruset) så kom flera av Botox kompisar och berättade stolt att det var deras polare som tillverkat den här helt fantastiska ölen alldeles på egen hand. Lite stolt blev man ju över den begåvade adepten, vart skulle detta kunna sluta månne? Ja, ölen blev riktigt hyfsad utifrån ett objektivt perspektiv. Receptet har sedan förfinats genom åren till att bli en riktigt bra dubbel IPA.

Jag hade flyttat fram datumet för bryggningen ett par gånger för att jag ville vara säker på att allt fanns på plats på ön när det var dags. Avigsidan var att det var regntunga skyar och SMHI skvallrade om att det skulle regna under dagen. 

Bryggverk: Grainfather G30
Volym: 23 liter
Mäskning:60 min
Koktid: 60 min

OG: 1.085
FG: 1.011
ABV 9,7
IBU 79
EBC 16,1
82 Kalorier /100ml

Jästbart: Pale ale malt 7 kg
Cara  kg
Cara Gold malt 0,5 kg
Druvsocker 0,3 kg

Humlegivor:
60 min, Simcoe 20g

20 min Simcoe 20 g
Northern Brewer 30 g
Cascade 30 g
Mandarina Bavaria 30 g

3 min
Cascade 30 g
Mandarina Bavaria 30 g


Jäst: Fermentis Safale US-0%

Annat:
Jäsning vid 20 graden i 10 dagar. tappning på corneliusfat och lagring i sex månader Det blåste en hel del under dagen och det duggregnade lite men inget som störde bryggningen någon nämnvärt.. Bryggningen gick bra och nu hoppas vi att allt går fint med jäsning och lagring.