Hembryggning 4

Det blev en fjärde bryggning nu under sommaren, Alex har funderat ut ett finfint recept.

 

SMHI sa att det skulle vara regnigt under fredagen och blåsigt under söndagen. Kördagen skulle bjuda på finväder och 0 mm nederbörd. Perfekt dag för att brygga ute med andra ord.

Alex ville utgå från Amarillohumle så det gjorde vi. Det blev något som vi tänkte skulle lika Opigårds Amarillo, en öl som ofta är uppskattad. Vi startade sent på eftermiddagen och bryggde sent inpå kvällen och på slutet var det bäckmörkt och diskningen fick ske dagen efter. 

Det som ställde till det en hel del var att det regna och blåsa ganska kraftigt vid ett par tillfällen under kvällen och vi fick montera upp en provisorisk lösning med ett parasoll för att skydda den ädla drycken. 

Jäsbart
Marris Otter, 5kg
Vetemalt, 1kg
Crystal medium, 0,6 kg

Humle
Equinox 12g, 60 minuter
Amarillo 10g, 20 minuter
Amarillo 28g, 10 minuter
Amarillo 40g, 3 minuter

Jäst
Fermentis SAFALE- US05

Mäskning 60 minuter
Lakning 60 minuter

Jäsning 10 dagar 17 grader