anfadern abstract electronic highly demachine atailed ultrareal c6165b17 b44e 4095 b27c 8091ceab585f

Man kan ju undra vart Joomla är på väg

 


Att uppdatera Joomla har alltid varit ganska enkelt och även migreringen till Joomla 4.0 gick bra även om det var lite pyssel.

Jag är ju ändå en riktig veteran när det gäller Joomla CMS och har varit med ända sedan forken med Mambo skedde för länge länge sedan( typ 2006 kanske). Silverheart.se har funnits på en Joomla plattform sedan tidigt 2008 och varit online sedan dess. anfadern är en förspråkare för open source generellt och för Joomla i synnerhet. Men något har förändrats på sista tiden.

Open source matters har ju varit med om en svindleriskandal där personer använde Joomla för att förskingra pengar, 2020 var det ett stort dataintrång och stora mängder användarinformation läckte från Joomla själva. 

När frågor ställs på formet hos Joomla är svaren av varierande kvalitet och tonen är en helt annan än i projektets gryning. 

Allt detta rimmar otroligt illa med Joomla, Joomla är ju till just för att även de som inte har så mycket resurser (främst i utvecklingsländer) ska kunna bygga sin verksamhet på nätet utan att behöva köpa dyra mjukvaror.

Nu har jag ändå uppdaterat till Joomla 5.0 men jag gissar att allt fler kommer porta över sina siter till wordpress eller andra CMS om inget bandbrytande händer.

Men just nu känns det mest lite sorgligt...