I slutet på oktober så var det dags att brygga öl igen nere på Vörtens Vänner och den här gången så var det en Stout som skulle tillverkas.

The Black Heart

 

BRYGGPROTOKOLL
Bryggd Nr: 5 Öltyp Stout Datum 2015 10 19
Slutvolym L 40   Med O.G.  1070      
Malt Extrakt % Extrakt Extrakt är Kg Procent Färg ECB
Marris Otter       16,8    
Rostat Korn       0,9    
Kornflingor
      1,5    
         
           
Totalt       19,2    
 
  VVT-volym efter förvärmning L   Mjös/H2SO4/HCL 5 ml
CaCl2   CaSo4 3g VVT 1 alt. 2  
NaCl 3g MgSo4 2g Ph i VT efter cirk  
Inmäskning start:  16:17 Inmäskning färdig: 17:47 VVT-vol efter inmäskning  
Vatten/maltskrot   Mäsktemp Mäsk pH  
Vörttappning start Klarhet   Smak   pH  
Vörtpannevolym 2545 (avstånd till vörtyta i cm x 15 cm)  
 
  Tid Avstånd
till vörtyta
Volym Densitet pH
Fylld vörtpanna        1062  
Glattvatten          
Önskad densitet          
 
Teoretisk BU BU 37
NaCl i vörtkok Vikt  
 
Humlegiva 1 Challenger alfa % 7,5 Vikt 80g
    alfa %   Vikt  
Humlegiva 2   alfa %   Vikt  
    alfa %   Vikt  
Humlegiva 3 alfa % Vikt
  alfa % Vikt
  alfa % Vikt  
  alfa %   Vikt  
    alfa %   Vikt  
 
Vörtkok start 19:15 Vörtkok färdigt 20:45 Vörtkok tid 90 min
Irish moss/
Copper kleer
Virveltid   Densitet
Utslag   Kall vört      
 
Jäst WL Irish Ale Yeast WP004 Jästvikt 2 rör Från brygd nr 0
Syratvätt pH   Tid   Generation  0

sidan 2

Bryggd Nr: 4 Öltyp APA Datum 2015 10 14
Temperatur   Densitet   Slutjäsning  
 
Datum Temp Densitet Kommentarer
   
1      
2      
3      
4      
5      
6      
7      
8      
 
Kommentarer  
1
2
3
4
5
6
7
Datum   Överflyttning till  
Datum   Silica   Isinglass  
 
Filtrering:  
Datum   Från   Till   Start   Stop  
Mängd   CO2   vol          
                   
Tappning flaska/fat/casc                
Datum Antal Summa liter Levererad till/datum
1      
2      
3      
4      
5      
6      
7      
8      
9