I slutet på oktober så var det dags att brygga öl igen nere på Vörtens Vänner och den här gången så var det en Stout som skulle tillverkas.
The Black Heart
BRYGGPROTOKOLL | ||||||||||||||||||||
Bryggd Nr: | 5 | Öltyp | Stout | Datum | 2015 10 19 | |||||||||||||||
Slutvolym L 40 | Med O.G. | 1070 | ||||||||||||||||||
Malt | Extrakt % | Extrakt | Extrakt är | Kg | Procent | Färg ECB | ||||||||||||||
Marris Otter | 16,8 | |||||||||||||||||||
Rostat Korn | 0,9 | |||||||||||||||||||
Kornflingor |
1,5 | |||||||||||||||||||
Totalt | 19,2 | |||||||||||||||||||
VVT-volym efter förvärmning L | Mjös/H2SO4/HCL | 5 ml | ||||||||||||||||||
CaCl2 | CaSo4 | 3g | VVT 1 alt. 2 | |||||||||||||||||
NaCl | 3g | MgSo4 | 2g | Ph i VT efter cirk | ||||||||||||||||
Inmäskning start: | 16:17 | Inmäskning färdig: | 17:47 | VVT-vol efter inmäskning | ||||||||||||||||
Vatten/maltskrot | Mäsktemp | Mäsk pH | ||||||||||||||||||
Vörttappning start | Klarhet | Smak | pH | |||||||||||||||||
Vörtpannevolym | 2545 | (avstånd till vörtyta i cm x 15 cm) | ||||||||||||||||||
Tid | Avstånd till vörtyta |
Volym | Densitet | pH | ||||||||||||||||
Fylld vörtpanna | 1062 | |||||||||||||||||||
Glattvatten | ||||||||||||||||||||
Önskad densitet | ||||||||||||||||||||
Teoretisk BU | BU | 37 | ||||||||||||||||||
NaCl i vörtkok | Vikt | |||||||||||||||||||
Humlegiva 1 | Challenger | alfa % | 7,5 | Vikt | 80g | |||||||||||||||
alfa % | Vikt | |||||||||||||||||||
Humlegiva 2 | alfa % | Vikt | ||||||||||||||||||
alfa % | Vikt | |||||||||||||||||||
Humlegiva 3 | alfa % | Vikt | ||||||||||||||||||
alfa % | Vikt | |||||||||||||||||||
alfa % | Vikt | |||||||||||||||||||
alfa % | Vikt | |||||||||||||||||||
alfa % | Vikt | |||||||||||||||||||
Vörtkok start | 19:15 | Vörtkok färdigt | 20:45 | Vörtkok tid | 90 min | |||||||||||||||
Irish moss/ Copper kleer |
Virveltid | Densitet | ||||||||||||||||||
Utslag | Kall vört | |||||||||||||||||||
Jäst | WL Irish Ale Yeast WP004 | Jästvikt | 2 rör | Från brygd nr | 0 | |||||||||||||||
Syratvätt pH | Tid | Generation | 0 |
sidan 2
Bryggd Nr: | 4 | Öltyp | APA | Datum | 2015 10 14 | ||||||||||
Temperatur | Densitet | Slutjäsning | |||||||||||||
Datum | Temp | Densitet | Kommentarer | ||||||||||||
1 | |||||||||||||||
2 | |||||||||||||||
3 | |||||||||||||||
4 | |||||||||||||||
5 | |||||||||||||||
6 | |||||||||||||||
7 | |||||||||||||||
8 | |||||||||||||||
Kommentarer | |||||||||||||||
1 | |||||||||||||||
2 | |||||||||||||||
3 | |||||||||||||||
4 | |||||||||||||||
5 | |||||||||||||||
6 | |||||||||||||||
7 | |||||||||||||||
Datum | Överflyttning till | ||||||||||||||
Datum | Silica | Isinglass | |||||||||||||
Filtrering: | |||||||||||||||
Datum | Från | Till | Start | Stop | |||||||||||
Mängd | CO2 | vol | |||||||||||||
Tappning flaska/fat/casc | |||||||||||||||
Datum | Antal | Summa liter | Levererad till/datum | ||||||||||||
1 | |||||||||||||||
2 | |||||||||||||||
3 | |||||||||||||||
4 | |||||||||||||||
5 | |||||||||||||||
6 | |||||||||||||||
7 | |||||||||||||||
8 | |||||||||||||||
9 |