bannerSMolJa så var det dags att vara med i SM för första gången och det blev ju verkligen en intressant upplevelse! Jag ställde upp med en öl i dommartävlingen, en NE IPA som jag själv tycker är riktigt god. I folkets val så hade jag gjort en Märzen, en Oktoberfestöl. En ganska enkel lager som ändå ska ha lite smak och karaktär. 

dagen innan den stora dagen så packade vi baren full med alla godsaker och rullade!?! den till Solnahallen! Det måste ha sett hysteriskt kul ut med fyra gubbar som hindrade trafiken lite här och där på vägen. 

SMol7

Väl på plats så var det en lätt chockartad upplevelse! Att det var såhär stort kunde jag väl aldrig tänka mig... Jäklar! 

SMol1

SM i hembryggning tar verkligen hela Solnahallen i anspråk, både basketarenan och friidrottshallen var sprängfyllda med glada hembryggare som bjöd på god god öl. 

Vi i vörtens vänner hade fått en plats utmed en långsida där vi ställde upp vår fantastiska skapelse. 

SMol2

Många av de som tävlar mutar gästerna med chips och diverse tilltugg för att få röster, andra smörar genom att ha fotbollströjor på sig. 

SMol3

vissa har till och med afrofrillor på sig för att locka till sig ölentusiaster. Hur lågt kan man egentligen sjunka?

SMol5

Hela dagen hade vi gott om glada besökare som mer än gärna stannade för att snacka öl med oss. Jag trodde Vörtens Vänner skulle hamna helt i skymundan men det var en strid ström av besökare under hela dagen. 

SMol6

Kolla in baren som är tillverkad av ett motorblock! Handtagen på öltapparna var tillverkade av vevstakar!