partiledare

Jag läser Aftonbladets alarmerande rubrik "Något håller på att gå sönder i högern" Men jag undrar om det inte snarare är så att vi ser något helt annat, jag skulle beskriva det vi ser som "Något håller på att gå sönder i Sverige"

 

Det känns för tillfället som om massmedia förankrat sig politiskt och ägnar sig åt en kamp där de tror sig se något som är gott och något som är ont. I det sammanhanget blir tidningar och TV ett redskap i propagandamaskineriet och detta anser jag är djupt oroande.

Den sammanhållande kraften i Sverige har ingen röst idag, varken inom politiken eller inom massmedia. Därför kommer vi få ett surt eftermäle när valet är avklarat, helt oavsett resultatet.

Jag som förespråkar att vi måste känna ett starkt vi, att vi ska vilja stötta varandra, känna samhörighet. Vi måste vara varsammare om varandra om vi vill att Sverige ska stå starkt. Då kanske det i första hand inte handlar om att bjuda in tiggare i värmen utan snarare bjuda in landsortens befolkning i finrummen i Stockholm. Det handlar mer om att släppa in fattigpensionärerna på bratsens fester i Båstad.

Det duger inte med - Du är dum! retorik.

Det krävs det att kliver fram, sätter på sig ledartröjan och stakar ut en riktning som landets befolkning identifierar sig med.

Jag kan inte se den kandidaten och kliar mig frågande i skallen och undrar...

Hur ska jag rösta?

Opinionen