anfadern spacetime anomaly 54fb81ff 5c04 4f9f abdf b4f10824a116   kopia

Bloatware, är en återkommande svordom för många datoranvändare och ses generellt som bad practice inom industrin.

Windows har länge gjort sig skyldig till att tvinga på användaren en rad olika applikationer som finns där i bakgrunden, vare sig du vill det eller inte. Visst, det går att ignorera dem och i viss utsträckning även stänga av eller radera via Windows-registret men det är inte alla som vill in och pilla så djupt i sin dator enbart för att kunna radera program, och det är fullt förståeligt.

För att inte tala om det faktum att det också går att orsaka rejält med skada i registret om man inte vet vad man pysslar med. Tack och lov har nu Microsoft äntligen lyssnat på kritiken och i samband med en ny uppdatering till Windows 11 som släpps senare i höst, så kommer det bli möjligt att avinstallera fler standardappar.

Kamera, Bilder, Personer, Remote Desktop och Cortana är några av de applikationer som hädanefter kommer att gå att plocka bort från Windows under "lägg till och ta bort program". Verkligen på tiden om du frågar oss. I samma uppdatering kommer även det länge omtalade stödet för RAR-filer att inkluderas, något som högst sannolikt också kommer innebära dödsstöten för det klassiska WinRAR som existerat sedan 1995.

Företaget släppte vad som ses som den slutliga uppdateringen av programmet den 2:a augusti i år, och en legend går därmed också i graven, något dom också gav en fingervisning redan i maj via en post på X.