BRYGGPROTOKOLL
Bryggd Nr: 1 Öltyp Ale Datum 150127
Slutvolym L 60 Med O.G.
Malt Extrakt % Extrakt Extrakt är Kg Procent Färg ECB
Pale Ale 12,1
Pale Chrystal Malt 0,4
Dark Chrystal Malt 0,25
Chokladmalt 0,25
Totalt 12,5 71
VVT-volym efter förvärmning L Mjös/H2SO4/HCL 6 ml
CaCl2 CaSo4 14g VVT 1 alt. 2
NaCl 1g MgSo4 2g Ph i VT efter cirk
Inmäskning start: 15:00 Inmäskning färdig: 15:35 VVT-vol efter inmäskning
Vatten/maltskrot 32,5 Mäsktemp 65,5 Mäsk pH
Vörttappning start 17:05 Klarhet Smak pH 1048
Vörtpannevolym 2545 avstånd till vörtyta i cm x 15 cm +0,5 kg socker
Tid Avstånd
till vörtyta
Volym Densitet pH
Fylld vörtpanna
Glattvatten
Önskad densitet
Teoretisk BU BU 36
NaCl i vörtkok Vikt
Humlegiva 1 Southern Cross alfa % 16,5 Vikt 52g
alfa % Vikt
Humlegiva 2 alfa % Vikt
alfa % Vikt
Humlegiva 3 Saaz alfa % 3,5 Vikt 100g
Cascade alfa % Vikt 150g
alfa % Vikt
alfa % Vikt
alfa % Vikt
Vörtkok start 20:00 Vörtkok färdigt 21:30 Vörtkok tid 90 min
Irish moss/
Copper kleer
Virveltid Densitet
Utslag Kall vört
Jäst Saf05 Jästvikt 0,4 kg Från brygd nr Gen3
Syratvätt pH Tid Generation

sidan 2

Bryggd Nr: 1 Öltyp Ale Datum 150127
Temperatur Densitet Slutjäsning
Datum Temp Densitet Kommentarer
27 jan 1058
1
2
3
4
5
6
7
8
Kommentarer
1
2
3
4
5
6
7
Datum Överflyttning till
Datum Silica Isinglass
Filtrering:
Datum Från Till Start Stop
Mängd CO2 vol
Tappning flaska/fat/casc
Datum Antal Summa liter Levererad till/datum
1
2
3
4
5
6
7
8
9