BRYGGPROTOKOLL
Bryggd Nr: 2 Öltyp APA Datum 2015 03 10
Slutvolym L 60   Med O.G.        
Malt Extrakt % Extrakt Extrakt är Kg Procent Färg ECB
Marris Otter       10,5    
Pilsnermalt       1    
Cara Pilz
      0,5    
Vetemalt       0,3  2,4%  
             
Totalt       12,3    
 
  VVT-volym efter förvärmning L   Mjös/H2SO4/HCL 7 ml
CaCl2   CaSo4 14g VVT 1 alt. 2  
NaCl 2g MgSo4 2g Ph i VT efter cirk  
Inmäskning start:   Inmäskning färdig: 15:47 VVT-vol efter inmäskning  
Vatten/maltskrot   Mäsktemp 67   Mäsk pH  
Vörttappning start 17:17 Klarhet   Smak   pH  
Vörtpannevolym 2545 avstånd till vörtyta i cm x 15 cm   +0,3 kg socker
 
  Tid Avstånd
till vörtyta
Volym Densitet pH
Fylld vörtpanna        1046  
Glattvatten          
Önskad densitet          
 
Teoretisk BU BU 36
NaCl i vörtkok Vikt  
 
Humlegiva 1 Centenial alfa % 11,1 Vikt 65g
    alfa %   Vikt  
Humlegiva 2   alfa %   Vikt  
    alfa %   Vikt  
Humlegiva 3 Centenial alfa % 11,1 Vikt 135g
  Cascade alfa %  7 Vikt 100g
   Mosaic alfa %  12 Vikt  100g
   Motuela alfa %  6 Vikt  100g
    alfa %   Vikt  
 
Vörtkok start 18:47 Vörtkok färdigt 20:17 Vörtkok tid 90 min
Irish moss/
Copper kleer
 prootaflock
2ml
Virveltid   Densitet  
Utslag   Kall vört      
 
Jäst 3*140 SAF04/SAF05 Jästvikt 3*140g Från brygd nr Gen4,3+1
Syratvätt pH   Tid   Generation  

sidan 2

Bryggd Nr: 2 Öltyp APA Datum 2015 03 10
Temperatur   Densitet  1052 Slutjäsning  
 
Datum Temp Densitet Kommentarer
10 mars   1052  3*25
1      
2      
3      
4      
5      
6      
7      
8      
 
Kommentarer  
1
2
3
4
5
6
7
Datum   Överflyttning till  
Datum   Silica   Isinglass  
 
Filtrering:  
Datum   Från   Till   Start   Stop  
Mängd   CO2   vol          
                   
Tappning flaska/fat/casc                
Datum Antal Summa liter Levererad till/datum
1      
2      
3      
4      
5      
6      
7      
8      
9