St:Göran och draken i Gamla Stan

En mysig promenad på tjugoårsdagen

Efter att jag blivit firad med fika på morgonen på min födelsedag (ja jag blir fortfarande firad av min mamma och pappa med sång och paket på morgonen) så  föreslog jag att vi skulle besöka Kungsträdgården. 

På vägen dit så passade vi på att besöka Sci-Fi bokhandeln där jag fick chansen att snacka med personalen och få lite tips på nya shoju manga. De var otroligt hjälpsamma och jag lämnade bokhandeln med tre nya böcker som jag ser fram mot att läsa. 

Efter besöket på bokhandeln så fortsatte vi mot Kungsträdgården, det stod en jazzorkester som spelade stämningsfull musik såhär på dagen. Vädret är gassande hett, solen skiner det är säkert trettio grader varmt, jag önskar att jag hade en sån där liten elektrisk handhållen fläkt. Även fast vädret var varmt så traskade vi vidare vi passerade en Vikingarundvandring i staden där guiden var utklädd och engagerad i sitt framträdande som Asterix (eller om han nu försökte föreställa en viking).

I Kungsträdgården höll de på att bygga upp Stockholms Kulturfestival där massor av artister kommer uppträda under veckan. Det är skönt i skuggan av körsbärsträden och trevligt att se alla människor som är ute och njuter av vädret.

Vi stannade en liten stund för att titta på ett schackparti som spelades mellan två herrar, det var spännande tills vi räknat ut vem som skulle vinna. Då gick vi vidare. 

Gallerian blev nästa stopp, Stockholms första galleria är helt ombyggd och många av butikerna är nya. Efter att jag kollat på priserna på glass i Kungsträdgården så valde jag att köpa en glass i pressbyrån för femton kronor. Det kändes lite bättre än femtiofem kronor för en strut i parken. 

Promenaden gick vidare tillbaka genom Gamla Stan och upp på Söder igen. 

Hemma!