När militärtjänsten fortfarande var en realitet för unga svenska män fanns det en bok som beskrev en hel del viktig kunskap man behöver ha - överlevnadshandboken.
Under våren 2018 gav myndigheten för säkerhet och beredskap åter ut broschyren När kriget kommer
Idag är det svårare än någonsin att välja rätt kläder och utrustning. Utbudet är enormt och det är inte ovanligt att dyra prylar egentligen är riktig skit.
Vad gör du när zombieapokalypsen inträffar och allt går fullständigt åt helvete? Tio dagar förväntas du som medborgare klara dig på egen hand om något inträffar.
När krisen kommer kan det vara bra att ha rätt saker i hushållet. Vissa vardagliga saker kan man ju ha lite extra av hemma utan att det skadar.
I värsta fall går det inte längre att stanna kvar där du nu lever. Risken är stor att alla andra tänker precis på samma vis och att det blir fullständigt kaos.

Dave Cantebury är en nordamerikansk överlevnadsexpert. Han lär ut typisk militär överlevnadsteknik men har en sund inställning när det gäller de grundläggande kunskaper man behöver för att klara sig även under lite enklare förhållanden.

Vadska du tänka på om du ska ut och vandra på vintern? Här får du lite tips om vad som Dave skulle bära med sig ut i skogen.

Kolla när han bygger om en slangbella så man kan skjuta pilar, slangbåge. dave Cantebury tycker att den är perfekt att ge till småkillar som ska börja jaga, jag kanske inte riktigt håller med. Men slangbågen ser onekligen ut att kunna användas både för jakt av småvilt och för fiske.

Cookies GDPR