När militärtjänsten fortfarande var en realitet för unga svenska män fanns det en bok som beskrev en hel del viktig kunskap man behöver ha - överlevnadshandboken.
Under våren 2018 gav myndigheten för säkerhet och beredskap åter ut broschyren När kriget kommer
Idag är det svårare än någonsin att välja rätt kläder och utrustning. Utbudet är enormt och det är inte ovanligt att dyra prylar egentligen är riktig skit.
Vad gör du när zombieapokalypsen inträffar och allt går fullständigt åt helvete? Tio dagar förväntas du som medborgare klara dig på egen hand om något inträffar.
När krisen kommer kan det vara bra att ha rätt saker i hushållet. Vissa vardagliga saker kan man ju ha lite extra av hemma utan att det skadar.
I värsta fall går det inte längre att stanna kvar där du nu lever. Risken är stor att alla andra tänker precis på samma vis och att det blir fullständigt kaos.

Ed Wardle är en kille som efter att han bestigit Everest några gånger bestämde sig för att bli en verklig äventyrare. Under 2009 bestämde han sig för att överleva i vildmarken och dokumentera hur det gick genom en videodagbok. Han reste till Yukon i Kanada, ett mycket avlägset område där han skulle leva helt avskärmad från det moderna samhället. Meningen var att han skulle stanna ute i tre månader och filma sin eskapader.

Det som startade som en romantisk pojkdröm för dokumentärfilmaren blev snabbt till en mardröm av svält ensamhet och elände och han gav upp redan efter sju veckor.

Hur länge skulle du klara dig i vildmarken?