När militärtjänsten fortfarande var en realitet för unga svenska män fanns det en bok som beskrev en hel del viktig kunskap man behöver ha - överlevnadshandboken.
Under våren 2018 gav myndigheten för säkerhet och beredskap åter ut broschyren När kriget kommer
Idag är det svårare än någonsin att välja rätt kläder och utrustning. Utbudet är enormt och det är inte ovanligt att dyra prylar egentligen är riktig skit.
Vad gör du när zombieapokalypsen inträffar och allt går fullständigt åt helvete? Tio dagar förväntas du som medborgare klara dig på egen hand om något inträffar.
När krisen kommer kan det vara bra att ha rätt saker i hushållet. Vissa vardagliga saker kan man ju ha lite extra av hemma utan att det skadar.
I värsta fall går det inte längre att stanna kvar där du nu lever. Risken är stor att alla andra tänker precis på samma vis och att det blir fullständigt kaos.
 
Emma Orbach har bestämt sig för att hon inte har så stora behov av det moderna samhället, hon känner starkt att det morderna sammhället är en enda stor galenskap. Alla jagar framgång och stressar som galna, helt utan anledning. Emma insåg redan som ung att hon inte ville tjäna mycket pengar utan ville värna mo sin integritet, sin frihet. Det enkla livet kändes naturligare och hon började lära sig hur man bygger enkla lerhus med handkraft.
 

Snart så flyttade hon ut i en liten lerhydda utan varken el eller rinnande vatten på den Walesiska landsbygden. Att leva nära naturen är något som är naturligt för oss som varelser, hon anser inte att människan varken blir glad av eller mår bra av att åka runt i små metallboxar eller leva staplade på varandra. Den sanna glädjen är att göra verkliga saker i livet, att ha kontakt med de verkliga elementen, vatten eld och grönskan. Vi växer helt enkelt när vi är i naturen enligt Emma.