Vad kan vara bättre än att grilla hamburgare? Jo äkta ölburkshamburgare!

Ölburkscheeseburgare eller som det kallas på engelska - Beer Can Bacon Burgers. Detta är en riktig delikatess som formas kring en ölburk för att sedan späckas med alla tänkbara godsaker innan den grillas över glödande kol. Detta är en riktig Redneck-måltid helt utan like! Jag kan inte hitta superlativ nog för att beskriva den här anrättningen - Beer Can Burgers!

Till ölburksburgarna behöver du följande ingredienser:

  • Köttfärs (Ground Chuck) - 2kg (300 gram per ölburksburgare)
  • Bacon - 3pkt (Ett halvt paket per ölburksburgare)
  • Ölburk- 1 st oöppnad
  • Hamburgerbröd - 6st

Till fyllning i dina ölburksburgare kan ha detta:

  • Ost - Gouda eller din favorit, skär i tärningar
  • Svamp
  • Bruna bönor i tomatsås
  • Lök - Grovt hackad
  • Rostad lök
  • Paprika  Röd/Grön
  • Tomat - tärnad
  • Bacon - man kan inte ha för mycket bacon!
  • Rostbiff
  • Chili / Jalapénios
  • Jim Beam BBQ sås

Såhär gör du dina fantastiska Ölburkshamburgare



Förberedelser:

  • Gör bollar av köttfärsen, de ska vara som en baseball ungefär, är de som en tennisboll vet du att du är för snål med köttet. Tanken är att en ölburk ska få plats i mitten på den här hamburgaren! Det är lättare att forma bollarna om köttfärsen är väkyld, det blir dessutom mindre kladdigt så! Har ni barn med så lägg lite köttfärs åt sidan.
  • Tryck ölburken i mitten på den muterade köttbullen och forma kötfärsen runt burken så att en stadig "kopp" bildas. 
  • När du är nöjd med konstverket så lindar du bacon runt ölburkshamburgaren. Det behövs 2-3 skivor bacon till varje burgare

BaconBurger

  • Lossa ölburken försiktigt, om det är svårt så testa att linda en handduk runt burken för att få bättre tag
  • Nu är det dags att fylla burgarna med alla uppskurna godsaker. se till att varva med BBQ-sås och bönor så det blir riktigt saftigt var inte snål utan fyll burgaren ordentligt, baconskivorna håller ihop burgaren.
  • Ett alternativ är att langa på paprika, svamp och lök på grillen för att lyfta sötman och även röka fyllningen en aning men det är ju överkurs

När du är nöjd med din skapelse så toppar du den med ost och jalapénios! Smällt ost smakar alltid toppen!

Redan innan du började göra dina hamburgare så tände du naturligtvis din Weber. Kolen placeras för indirekt grillning, att få de här delikatesserna klara tar en stund. Vi vill ha en temperatur på ca 150 grader i grillen. Ett litet tips är att stoppa dit en aluminiumform på den delen där det inte är kol för det droppar en hel del köttsaft och på det sättet slipper ni göra rent grillen efteråt.

 

indirektgrill

Grillning

Burgarna placeras på den sidan av grillen där du inte har kol. På det här sättet så blir grillen en ugn som försiktigt bakar hamburgarna. Låt burgarna vara i grillen 1 timme, låt locket vara på coh vrid ölburksburgarna med jämna mellanrum. 

Om ni har ungar med så kommer de inte ha tålamod att vänta en timme. De kommer inte heller lyckas mula i sig en sån här skapelse hur gärna de än vill. Grilla nu köttfärsen som ni spaade undan när ni gjorde burgarna, låt ungarna toppa med det som blev över när ni gjorde ölburksburgarna, och vips så är alla glada.

Indirektgrillning

Snitsa till ölburksburgaren
Lägg ölburksburgaren på habmburgerbröd
Toppa med ketchup, senap hamburgerdressing och bbq-sås

 

BeerCanBurgers

Serveringstips
Servera med pommes frites, sallad, grillade grönsaker eller varför inte potatischips!

Tryck dit haklappen och bered er på en riktig resa!

Dags att njuta!