Fritid och Nöje
Fritid och Nöje
Det är ofta de små tingen som avgör om aftonen är lyckad eller ej. Att köttet är lagom stekt, att man valt rätt film att kolla på under kvällen eller att ölen verkligen sitter tillsammans med den mörka chokladbiten.

Familjen Bloggar

Jane Silverhjärta är familjens Blekingeflicka, på arbetet gäller inköp och förhandling på fritiden älskar hon naturen i alla former och säsonger

Läs mer

Jane Silverhjärta CFO

Freja Silverhjärta är trendkänslig, ambitiös och nyfiken. PAO-studenten vars fingrar ständigt kliar inför nya äventyr

Läs mer

Freja Silverhjärta

Stina Silverhjärta är tjejen som läser koreanska, älskar att fota och teckna. Hon lever för musiken, bra filmer och pluggar design

Läs mer

Stina Silverhjärta

Peter Silverhjärta har genom åren utvecklats från envis driver till jovialisk livsnjutare. Livet är för kort för att stånga sig fram i mål.

läs mer

Peter Silverhjärta CEO

Familjen stormtrivs i vår lilla lägenhet på Söder och vi njuter av närheten till både vänner, aktiviteter och mysiga promenader i vackra miljöer. Det känns verkligen som att vi har hittat hem på riktigt och efter en sommar med renovering och köksbygge så njuter vi nu in hösten för fullt!

De som känner oss väl vet att vi älskar stan och att vi älskar att resa och uppleva äventyr men även att vi har ett stort behov av naturen, av att leva enkelt och av att ha lite små projekt på gång! Med det sagt så kommer det nog inte som en överraskning att vi nu är på väg in i en ny fas i livet.

Nu är det dags för oss att långtidshyra ett hus i Stockholms skärgård, nära fastlandet! Det är inte vilket hus som helst utan vi pratar om ett hus som byggdes i början av 1900-talet på en liten ö utan bilvägar, affärer och restauranger, en plats där tiden går lite mer långsamt och dagarna är lite mer stilla.

 

sommarhus

Utedass, kallvatten i kran, ingen dusch, vedspis, kalla golv, vackra verandor, badrocksavstånd till havet, mycket enkel standard, flagnande färg, långbord och stolar för umgänge och lite lagom stora projekt för oss som vi kommer överens med ägaren om.

En plats att vila på, läsa böcker, umgås med vänner, spela gitarr, grilla, bada, måla lite inne, måla lite ute, litet byggprojekt, klippa lite gräs, lata sig på klipporna, ro båten till fastlandet och ön, plocka blommor till midsommar, spana på båtar, havsörn och simmande rådjur.

Skärgårdsromantik i ett gistet, slitet, enkelt, vackert, sekelskiftes, magiskt, gult hus med vita knutar och med en uggla som bor i skorstenen. Vad mer kan man önska sig att ro ut till på våren, sommaren och hösten……..och kanske brrrr…. att vi som är lite glada i alla årstider, ……

Även om huset enbart har enkelglas och är svinkallt på vintern och utan vintervatten inne….klär oss i underställ, raggsockor och varm mössa, ror ut, eldar lite i vedspisen inne, grillar lite korv ute, dricker glögg och kryper in i köket efteråt och värmer oss vid den gamla gjutjärnsspisen innan det är dags att ro tillbaka till fastlandet.

Fortsättning följer …….

 

 

 
Min älskade man & "soulmate" Peter idag är det 17 år sedan vi bytte ringar och 22 år som vi har levt tillsammans.
 
Älskar dig fortfarande av hela mitt hjärta och är tacksam över att vi har varandra i vardagen, i äventyren & när livet bjuder både på med- och motgångar.
 
KÄRLEK — feeling blessed with Freja Silverhjärta and Peter Silverhjärta.
 

 

Idag så var det då äntligen dags för min tatuering, klockan 9 den 9 i månaden 2009 så var det dags att sätta sig i stolen för att få min "gotiska ängel" skulle skapas av Patrik /Circle i Sundbyberg. 999 blev en bra tid och dag och efter ca en och en halv timme så kunde jag supernöjd se resultatet i spegeln.

Tack Patrik för att du förverkligade min dröm och skapade exakt den själ och känsla jag önskade mig. Jag är glad att nu bära med mig denna nya del av mig själv in i framtiden. Det var riktigt kul och bonus att  få prata om resor, möten och naturupplevelser.

Tack min Peter för presentkortet som äntligen fick mig att ta tag i min dröm och att du verkligen förstått att det var viktigt för mig att få göra detta. Älskar dig !

Den som finns här nu hos mig är min mörkaste och sorgsna sida där tårar, sorg, vilsenhet och oro samlas för att komma tillbaka som styrka, energi och kärlek för att omfamna livet och bejaka allt positivt. En plats där det är ok att vara sårbar men som skapar glädje och förmågan att hjälpa mig själv att vara stark och att ta rätt beslut på livets slingriga väg när det gäller mig, min familj och allt som vardagens små äventyr ser till att utmana oss människor i form av både prövningar och lyckorus.

 

Vilken härlig dag 999

Jane

 

 

 

 


Jaha, då står man där på dagis en fredag kväll för att hämta lilla Stina som tidigare i veckan varit kräksjuk. Hemma i huset utanför toadörren har Peter parkerat sig sedan i går då han fick åka hem från jobbet för att möta samma öde som Stina och stora dottern Freja ligger förkyld och snuvig och kurerar sig för att kunna spela basketmatch i helgen.

De värderingar vi bär

Vart vi var

en gång

Det vi håller

högt nu