Fritid och Nöje
Fritid och Nöje
Det är ofta de små tingen som avgör om aftonen är lyckad eller ej. Att köttet är lagom stekt, att man valt rätt film att kolla på under kvällen eller att ölen verkligen sitter tillsammans med den mörka chokladbiten.

Familjen Bloggar

Jane Silverhjärta är familjens Blekingeflicka, på arbetet gäller inköp och förhandling på fritiden älskar hon naturen i alla former och säsonger

Läs mer

Jane Silverhjärta CFO

Freja Silverhjärta är trendkänslig, ambitiös och nyfiken. PAO-studenten vars fingrar ständigt kliar inför nya äventyr

Läs mer

Freja Silverhjärta

Stina Silverhjärta är tjejen som läser koreanska, älskar att fota och teckna. Hon lever för musiken, bra filmer och pluggar design

Läs mer

Stina Silverhjärta

Peter Silverhjärta har genom åren utvecklats från envis driver till jovialisk livsnjutare. Livet är för kort för att stånga sig fram i mål.

läs mer

Peter Silverhjärta CEO

Under vården genomförde vi EBR Metod och maskindagar, en uppskattad tillställning för landets linjemontörer, beredare och maskinförare, det är utan tvekan branschens största event. En möjlighet att lära sig nya saker och träffa kollegor från hella norden på ett ställe, Lugnet i Falun. För oss som arbetat med att organisera det hela har det varit ett styvt arbete, det är otroligt mycket arbete som ligger bakom EBR Metod och Maskindagarna. 

Nu har gruppen som organsierade åkt iväg till Lappland några dagar för att djupdyka i våra erfarenheter, det blir aldrg så pass bra att det inte går att förbättra ytterligare. 

Vi startade i Kiruna där vi fick en grundlig genomgång av Tekniska Verken i Kiruna, det berättade om stadsflytten och hur detta kommer påverka förutsättningarna för de som levererar infrastrukturella nyttigheter. Det var verkligen intressant att lyssna till hur de ser sig som innovatörer och nybyggare, vilkjan att göra något nytt som är bättre än det vi sett tidigare är påtaglig och entusiasmen är stor. 

Björkliden

På kvällen åkte vi upp till camp Ripan och åt en finfin middag.

Dag två så bar det av till Björkliden, nu är vi nästan så långt norröver man kommer i vårt avlånga land. Vädret är kanske inte det bästa, det blåser styvt, 3 plusgrader och lätt regn. De flesta i sälskapet tycker vädret är ruggigt, jag tänker att det är skönt att jag inte ska tälta.

Afton i Björkliden

Det regnar och blåser kraftigt på eftermiddagen, jag tog en kvällstur ut på fjället för att ändå få lite motion.

Björkliden

Utsikten från hotellet var enastående och när det var klart så kan man se hela vägen till Lapporten.

Dagen efter så bär det av till Narvik där vi besökte Nordkraft. Vi fick en ordentlig genomgång av hur man bygger elnät i det mycket kuperade norra Norge. Det var mycket intressant, en nyhet för mig är att de sammarbetar mycket över gränsen.

Efter studiebesöket tog vi tåg till Katteratt, vi fick oss en ordentlig genomgång av hur Malmbanan byggdes för drygt hundra år sedan. Sedan var det dags att knata ner till den by som idag inte finns kvar. Den beskrivs som Nordens Klondyke, en nybyggarstad växte fram på bara fyra år. Där malmen passerar växer samhällen fram.

Narvik

Utsikten under vandringen är helt enastående! Rombaksfjorden ligger långt där borta.

Rombaksfjorden

Väl framme vid fjorden stanar vi och äter korv och njuter av den fantastiska omgivningen. Det är otroligt vacket i omgivningen och det är extra trevligt att de har byggt upp några av stugorna som en gång fanns här.

Ribbåtar

Efter vi vilat upp oss en ståund så blir vi upplockade med ribbåt. Efter en riktigt fartfylltd tur som stannar vi till vid jagaren Lüdemann som sänktes av Britterna under slutet av slaget om Narvik under andra världskrigen.

På kvällen så var jag ganska trött men humöret i sälskapet var på topp och det var klackarna i taket, resten av gästerna på hotellet styrde fritt från vårt sälskap.
 

Valresultatet

Valet 2018 var inte någon klar historia men resultatet lär gå till historien. Som en referens över partiernas fördelning så sparar jag här lite information om valet 2018

partiledare

Jag läser Aftonbladets alarmerande rubrik "Något håller på att gå sönder i högern" Men jag undrar om det inte snarare är så att vi ser något helt annat, jag skulle beskriva det vi ser som "Något håller på att gå sönder i Sverige"

outtfitery

Fick förslaget att jag borde få lite hjälp med stilen. Inte bara knata på i de vanliga hjulspåren utan göra något som är lite mer redikalt.

Pust, så är årets fördelsedagsyra avklarad!

Syrran, Jane och Stina fyller ju alla år inom loppet av en enda vecka och varje år är detta ett stadigt pyssel. Har vi rätt kakor? Ska det vara tårta? Kommer många eller blir det en familjetillställning? Hur många dagar firande blir det egentligen? Är festandet gemensamt eller blir det tre kalas? 

 

De värderingar vi bär

Vart vi var

en gång

Det vi håller

högt nu