Bud

Budweiser är ett riktigt White Trash öl

 

Budweiser är kanske det mest klassiska amerikanska trailerparkölen av alla. Ett sexpack finns på verandan på varje nordamerikanskt husvagnshem. Ett vardagsnöje som gör vardagen lite enklare att uthärda. Vad utmärker då det här ölen som är legendarisk i sin egen rätt?

Budweiser introducerades på den nordamerikanska marknaden 1876, Adolphus Busch sägs då ha grundat på USAs första nationella ölmärke. Budweiser var det första ölet som verkligen speglar nationens smak. 

På tyska är en invånare i den tjeckiska staden Budweis en "Budweiser".

Budweiser är också namnet på två olika ölsorter producerade av bryggerierna Budweiser Budvar från Tjeckien och Anheuser-Busch InBev från Belgien. Namnet har varit föremål för långa upphovsrättsliga strider.

I Sverige heter den tjeckiska varianten Budvar Budejovicky. Budweiser (Anheuser-Busch) är idag belgiskägt (men var innan juli 2008 amerikanskt) och en stor del av produktionen bryggs och konsumeras fortfarande i USA.

Ursprungsland:

 

 USA

 

 Bryggeri:

 

Anhueser Busch

 

 Alkoholstyrka:

 

5,0 %

 

Betyg:

 

**

 

Doften:

Doften av Budweiser är mycket frisk och man känner tydliga citrustoner. Det ger en lätt och näsigt skum som försvinner snabbt. 

Smaken: 

Ölet är mycket lättdrucket och smakfattigt med en liten torr avslutning. Ölet ska avnjutas iskall under solens varma strålar.

Eftersmaken:

Smaken avslutas snabbt och den lämnar en liten torrhet i munnen. Att ölen lagras i en månad innan den levereras känns verkligen inte det minsta. 

 

 Budweiser är ett fullständigt intetsägande öl som är lätt att dricka mycket av riktigt iskall efter ett stenhårt träningspass med kompisarna.