Adelsö Boom Boom Blonde 

Etiketten med kulhålet

 

Det är alltid trevligt med lokalt påhittade och lokalt producerade produkter! Det kan man verkligen inte få för mycket av i de gigantiska konglomeratens tidevarv.

På deras hemsida www..adelsobryggeri.se presenterar de sig såhär:

Våra kokare och cisterner står på historisk mark, mitt i världsarvet – Birka och Hovgården. Svea rikes födelse finns under våra fötter, men vi är en representant för den nya ölkulturen, pionjärerna som utmanar de vedertagna sanningarna om hur en god öl ska smaka, se ut och dofta.

I våra produkter gifter vi ihop influenser från Chicago, Prag och Amsterdam med våra egna erfarenheter och den lokala förankringen. Vi är en del av en ny ölkultur och medvetenhet. Vår öl smakar och doftar Adelsö men med en fläkt av världen!

 

Ursprungsland:

 

Sverge, Adelsö

 

 Bryggeri:

 

Adelsö Bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

5,1%

 

Betyg:

 

***

 

Doften:

Det första som slår mig är den enkla etiketten som huvudsakligen består av en innehållsförteckning:

  1. Humle
  2. Kornmalt
  3. Vatten
  4. Kärlek

Ölen är ljus och skummar kraftigt när man häller upp det i glaset och skummet bildar en finfin krona på toppen. Adelsö Boom Boom Blond luktar friskt och mycket fruktigt. Det är inslag av Apelsin och men mest av allt är det en doft av aprikos.

Smaken: 

Det här är ett perfekt våröl som innehåller en smak av sommarens alla bär och och blomdofter. Det är ett förvånansvärt smakrikt öl, ljusa ölsorter brukar inte enbart vara bleka till färgen. Adelsö Boom Boom Blond är en mycket trevlig bekantskap.

Eftersmaken:

Ölen har en lätt besk eftersmak som klingar av ganska snabbt. Det spelar ingen roll för det dröjer inte många sekunder innan det är dags för en ny klunk av den här förträffliga drycken.

 

Det märks verkligen att sex generationers öltillverkning finns lagrad i varje klunk av Adelsö Boom Boom Blond.