Jämtlands Bryggeri Påskebrygd 

Jämtlands Bryggeri Påskebrygd

 

Jämtlands Bryggeri gör ju en hel del bra öl och är idag ett välkänt kvalitetsmärke. Jämtlands bryggeri ligger i Pilgrimstad, ca 3 mil sydost om residensstaden Östersund. Pilgrimstad har fått sitt namn efter pilgrimerna som på väg till Trondheim stannade vid pilgrimskällan och drack av det rena vattnet innan de kikade på Olav den heliges grav.

Jämtlands bryggeri har idag en möjlig årsproduktion på cirka 700 000 liter öl och det är Sveriges mest prisbelönta bryggeri! De har sedan starten tagit hem totalt 132 medaljer!

 

Ursprungsland:

 

Sverige

 

 Bryggeri:

 

Jämtlands Bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

4,5%

 

Betyg:

 

**

 

Doften:

Ölet har en rödbrun färg när man spiller upp det på glas och det doftar fruktigt, mustigt men det är citrustonerna som är tydligast. Etiketten föreställer ett påskägg där ett litet Storsjöodjur precis kläcks! Fyndigt, mycket fyndigt!

 

Smaken: 

Den direkta smaken är god, men ölet är ordentligt beskt, tonerna av pomerans tar överhanden helt. Det finns även en botten men det är beskan... Denna beska som tar överhanden helt.

 

Eftersmaken:

Det finns en viss sötma i eftersmaken men det är citrusen som helt gör den här ölen. Om du är förtjust i besk öl är detta något för dig. Sa jag att den är besk?

Jag håller mig till något annat.

 

Jag tycker ni ska dricka en Electric Nurse Easter Porter istället för Påskebrygden från Jämtlands bryggeri året 2014.