Nyheter
Verkligheten med en skruv

pokemon go title

Med Pokémon GO, kommer du börja upptäcka Pokémon i en helt ny värld, din egen!

pokemon go title

I Pokemon GO är gymmen en ganska betydande del av spelet. Inte nog med att de ger dig en chans att äntligen få pröva styrkan hos Pokemon, du kan faktiskt får fina belöningar för att lämna din Pokemon på gymmet. Här förklarar vi hur du kan samla in dina vinster från gymmen.

pokemon go title

Här kommer en massa tips och tricks för dig som vill börja spela Pokemon GO utan att göra alla nybörjarmisstag.

pokemon go title

Serverkraschen inträffade på eftermiddagen eftersom många personer ville ladda ner spelet samtidigt, skriver flera medier.

Har du spelat igenom hela det senaste Pokémon äventyret och hittat alla Pokémon? Kanske har du även hittat de legendariska Pokémonen Artikuno, Zapdos och Moltres?

Det finns en dold Pokémon, Zygarde!

Gotta catch em all!

I ledmotivet till den första tecknade serien handlar om att en Pokémontränare måste fånga alla Pokémon! Det är verkligen inte enkelt!

Alla Pokémon finns nämligen inte i spelet...

Legendariska Pokémon i spel

Bland alla Pokémon finns det några som är speciella. De är sälsynta och de gömmer sig någonstans i spelet. Det brukar finnas 2 pokemon som oftast är helt olika.

En legendarisk Pokémon träffar man i slutet av spelet och då har man chansen att fånga den. Men man får bara en enda chans!
Svimmar den så kan man inte hitta den igen. Triket är att spara inan man slos mot den. När man strider mot den är den ungifär i level 75.

 

Pokemon Global Trade Station Tips

En av de coolaste funktionerna i det nya Pokemonspelet till DS måste vara GTS eller Global Trade Station.  Man kan byta sina Pokémon medpokemon spelare över hela världen.

Med global trade station kan du nestan få alla pokemon du vill ha.

GTS kan man hitta i pokemonsentret på övervåningen prata med gubben till höger. Inne i byggnaden finns en stor jordglob. Om du tittar på världen ser du små markörer som anger var i världen dina Pokémon kom ifrån. Den senaste handeln kommer att ha en blå markör och genom pusing på "X"-knappen när markören är på toppen av en markör kan du ta reda på namnet på denna plats.

GTS är en bra idé, men de föll kort på några områden.

GTS Problem

Du måste ha sett en Pokémon att handla för det - Problemet med denna borde vara självklart. Eftersom många Pokémon inte visar sig i detta spel du aldrig kan få dem via en GTS handel. Starter Pokemon från andra spel faller inom denna kategori som gör "event" Pokemon.
Du kan inte söka efter vad andra letar efter - Jag tog några Eevees framåt från min Emerald spel via Pal Park och jag har kläckt ett antal Eevee ägg. Jag skulle vilja att handla dessa Eevee bort för Pokemon jag vill, men jag har inget sätt att ta reda på om någon vill en Eevee utan att titta på varje transaktion eller bara erbjuda dem upp för handel. Det kan finnas någon därute som har Pokémon jag vill och skulle acceptera en Eevee i gengäld men jag vet aldrig från bara använda GTS.
Hackade Pokemon - Om inte Pokémon har en olaglig flytta set eller är under nivån finns det ingenting på plats för att hindra människor från att handla "hackat" eller "fuska" Pokemon via GTS.
Untradable handel erbjuder - det finns inget på plats för att hindra mig från att be om en nivå 9 eller under Gengar i en handel. Detta är en omöjlig handel som du inte kan få en Gengar nivå 9 eller utan fusk! Vissa människor använder detta för att utnyttja ett kryphål i GTS duplicera Pokemon och objekt.

Det största problemet för mig har att göra med att behöva ha sett en Pokémon att be om det via GTS. Jag trodde att jag skulle kunna använda GTS att förvärva de sällsynta Pokémon som jag inte har sett, men jag kan inte! Man moste också ha internet för att kunna komma in.

Ett litet problem jag har med GTS är att det kommer visa mig resultat där människor vill Pokemon har jag varken fångats eller ens sett. Om jag letar efter en Pichu och någon vill ha en Pidgey i gengäld ska jag håller med om att det är en rättvis handel, men om jag inte har en Pidgey (eller har aldrig ens sett en) varför GTS visa mig denna handel ? Med ett begränsat antal avslut som kan visas på skärmen varför belamra upp det med handel kan jag inte utföra?

Den enda andra mindre problem har att göra med människor som förväntar mig att handla dem en nivå 100 Dialga en nivå 5 Starly. Är du galen? Saknar du något begrepp om sällsynthet och värde? Den enda person som kommer att göra att handeln med dig är någon som kommer att skicka dig en "hackade" Pokémon!

För att bekämpa några av de mindre problemen på GTS som orsakas av andra spelare, inte Nintendo, ger jag följande tips.

GTS Tips

Välj plats - Innan du gör någon handel se till att titta på världen i GTS och ange ditt geografiska område. Jag har gått upp många avslut i GTS att även rättvis saknade en tränare plats. Jag vill inte bara Pokemon Jag vill också prickar på min jorden!
Erbjud en rättvis handel - Genom att erbjuda en rättvis handel menar jag att du ska byta dina Pokémon för ytterligare Pokémon av ungefär motsvarande värde. Om du letar efter en starter Pokémon kommer du förmodligen få det mycket lätt oavsett vad du erbjuder. Tja, så länge du inte anger en hög starter som är.
Ange inte kön eller nivå - Om du bara vill ha en Pokémon att fylla i din DEX, och det behöver inte vara man eller kvinna, och sedan lämna bort kön och nivån alternativ urval. Genom att lämna dessa två som "varje" du öka chanserna för din handel går igenom av en stor grad. Jag kan inte räkna hur många gånger någon frågade för en kvinnlig starter när jag hade fem manliga förrätter av samma typ.
Sockra affären - Om du letar efter en bättre Pokémon än du erbjuder ska du sockra affären genom att ha dina Pokémon hålla en värdefull post. Evolution poster fungerar bäst för detta.

Pro Tips

Vissa Pokémon är mer värdefulla än andra i Pokemon samhället. Om du går till en Pokémon fläkt forum så ser du att många favorit Pokémon delas av många människor. Jag rekommenderar handel något från utvecklingen linjer, Raltz, Eevee, Gibble, Dratini, Bagon och Shinx. Alla Pokémon som Ash eller en viktig anime karaktär använder kommer att efterfrågas. En kvinnlig Pokémon är alltid mer värdefull än en manlig Pokémon eftersom det kan lära sig nya rörelser genom avel med andra Pokemon.

Jag hoppas att dessa tips har hjälpt dig bli en bättre GTS handlare.

PS: Jag kommer att öppna en Pokémon gård någon gång i framtiden. Jag är fortfarande i proccess att migrera Pokémon till min Pearl spel. När jag slutföra migreringen jag kommer att erbjuda för att göra Wi-Fi-handel för alla "breedable" Pokemon du kan behöva. Håll ögonen öppna!

 

Unova starters

Pokemon i Starten

I varje spel så får man välja på en av tre möjliga Pokémon, gräs vatten eller eld.

För varje spel är det nya polémon som kommer

 

Kanto


Bulbasaur

Charmander

Squirtle
Grass Poison Fire Water
Ivysaur Charmeleon Wartortle
Grass Poison Fire Water
Venusaur Charizard Blastoise
Grass Poison Fire Flying Water

Sinnoh StartersJohto

ChikoritaCyndaquilTotodile
Grass Fire Water
Bayleef Quilava Croconaw
Grass Fire Water
Meganium Typhlosion Feraligatr
Grass Fire Water

 

Hoenn

 

TreeckoTorchicMudkip
Grass Fire Water
Grovyle Combusken Marshtomp
Grass Fire Fighting Water Ground
Sceptile Blaziken Swampert
Grass Fire Fighting Water Ground

 

Unova

 


Turtwig

Chimchar

Piplup
Grass Fire Water
Grotle Monferno Prinplup
Grass Fire Fighting Water
Torterra Infernape Empoleon
Grass Ground Fire Fighting Water Steel

 

Generation 6


Chespin

Fennekin

Froakie
Grass Fire Water

Introduktion

Det kan vara lite krångligt att komma igång med Pokemon, hela spelet är ju på engelska

Din mamma eller pappa kan säkert hjälpa till att läsa i början så du förstår lite.

Du ska vina 8 nålarför att komma till pokemonligan.I pokemonligan möter du elit4.

 

 

Hur spelet hänger ihop

Spelets huvudrollsinnehavare heter Ash.

Man följer Ash när han utforskar en del av världen där pokemon lever.

Spelet går ut på att slå mästaren och att fånga aiia pokemon.

 

 

Att vara en tränare

Man får en Pokemon tidigt i spelet som man tränar upp.

En Pokemon blir bättre när dern strider och det gör man så ofta man kan.

Man kan bara ha 6 pokemon med sig.

man fångar pokemon när dom är svaga.

 

 

Att fånga Pokémon

Under spelet så är det bra att fånga flera pokemon

De som man tycker är häftiga och söta kan man använda under spelet.

Spelets undertitel var (You have to catch them all) som betyder att du måste fånga alla Pokémon.

man kan få pokemon inom globaltrade.

 

 

 

Hej och välkommen till barnens Pokémonland, här kan ni hitta massor av spännande information om Pokémon!

legendary-mascot-y
Från spelens första början till de senaste spelen Pokémon X och Pokémon Y. De små Japanska poket monster som kan få plats i en ficka. Nu har de fått namnet Pokemon. Är intresserad av att börja spela Pokemonspel så har du kommit helt rätt för här finns många Pokémontips och en vägledning till drömmen att bli en Pokémonmästare.

Vill du bli en Pokémonmästare?

pokemon x yDet är en fråga som man har fått sig ställt ända sen man var tre år gammal. Jag kommer ihåg när jag var sex år gammal och fick ett vykort från Ash Ketchum, min och alla barns idol och förebild i brevlådan. Pojken som är 10 år och bryter sig loss från sin familj för att ge sig ut på spännande och farliga äventyr i en mystisk värld.

Med sig på sina långa färder har Ash Ketchum sin kompanjon och bäste vän, en gul temperamentsfull och trogen Pokémon, Pikachu. Ash har en dröm, han vill bli en Pokémonmästare, den drömmen har han spridit till barn världen över. Pokémon är ett globalt fenomen!

Ash har en dröm, han vill bli en Pokémonmästare

pokemon-xTack vare att Nintendo ständigt har utvecklat sina DS-konsoller har Pokémonvärlden konstant kunnat utvecklats. Vi har alla kunnat få ta del av Ash:s otroligt vackra och spännande värld på ett sätt som nästan känns verkligt! Pokémonspelen har nu nått den sjätte generationen och den nya spelen heter Pokémon X och Pokémon Y.

Men vad ska man då göra för att verkligen bli en Pokémonmästare i verkligheten. Varje år arrangeras Pokémon World Tournament även känt som PWT, tävlingen delas in i fyra kategorier Single battles, Double Battles, Triple battles och Rotation Battles. Denna tävling möjlig gör ju chansen att bli den bästa Pokémonmästaren i världen. Genom att ha vilja, skicklighet och rätt Pokémon i laget så kan ingen stoppa dig.

Pokémon är väldigt spännande och intressanta varelser.


PokemonX-PokemonY-StartersDet finns olika typer av Pokémon bland annat.

 • Eldtyp
 • Vattentyp
 • Grästyp
 • Stentyp
 • Fightingtyp
 • Psyktyp
 • Elektrisktyp
 • Draktyp
 • Och den nyaste typen Fairy (Fe)

Din utveckling som Pokémontränare och din chans att vinna börjar så fort du kommer fram med flyttbilen.

Vilken start Pokémon ska man då välja, det skiljer sig ju förstås beroende på vilket spel man spelar. Totalt finns det femton stycken start Pokémon fem av varje typ (Gräs-typ, Eld-typ och Vatten-typ)

Chamander tillsammans med Bullbasaur och Squirtle är de tre start Pokémon i spelen Pokémon Red, Pokémon Green, Pokemon Blue, FireRed och LeafGreen.

 Det finns Pokémon som ser ut att vara en till exempel en sten-typ men är en gräs-typ

 • Sudowoodo
 • Fiygon
 • Stunfisk

 

De nya Pokemonspelen Pokemon X och Pokemon Y. Det har kommit nya legenderariska Pokemon och dessutom nya utvecklingar s.k. megautvecklingar av  Pokemon från de gamla spelen.

                           

Pokemon amie

Visa din Pokémon någon kärlek med den nya Pokémon-Amie funktion! Spela med din Pokémon, ge dem behandlar, och även repor och klappa dem med Nintendo 3DS eller Nintendo 3DS XL-systemets pekskärm.

Du kan använda Pokémon-Amie helst att leka med Pokémon som finns i ditt team. Du måste spela med dem om och om igen för att lära sig deras föredragna sätt att vårdas. Behandla dem väl för att få dem att känna sig älskad. Om du behandlar dem illa kan de kan visa sitt missnöje.

Ju mer du spelar med din Pokémon, den vänligare de kommer att bli. Som din Pokémon blir mer vänligt, kan det fungera bättre i strid-genom att undvika motståndarnas attacker. Ens egna attacker blir också starkare.

                 

Mega-Evolved Pokémon

Upptäck några av de otroliga Mega-Evolved Pokémon som väntar i Pokémon X och Pokémon Y!

En Mega-Evolved Pokémon kommer att kunna utnyttja en styrka mycket större än den kunde innan. När en Pokémon blir en Mega-Evolved Pokémon i strid, kommer de ha en stor möjlighet att vända striden och du vinner.  Men det är bara visa Pokemon som kan bli Mega-Evolved pokemon  och de är dom under mig.

Super Training Base Stats

Super Training Base Starts med Super Träning, det är inte din Pokémons level som går upp men dess statistiska bas, de underliggande värden som definierar din Pokémons färdigheter i strid.

Eftersom denna basstatistik ökar, kan din Pokémon öka sin HP, Attack, eller annan statistik än de av en annan Pokémon av samma art på samma level. Denna basstatistik kan ökas med hjälp av objekt och andra metoder i tidigare Pokémon titlar, men i Pokémon X och Pokémon Y, kommer du att kunna höja dem mycket lättare än någonsin tidigare, tack vare Supertraining. Detta kommer att lägga grunden för fler Pokémon tränare att sikta på toppen!

Mew´s familj

Man försökte förbättra Mew och då skapade man Mewtwo.

Om du har en Mewtwo i Pokemon X och Pokemon Y och den Mega-Evolved skulle den bli en Mewthre.

Pokemon I Japan

I Japan mellan åren 2000 och 2012 höll man på jättemycket med Pokemon man gjorde Pikachu tekannor, Pikachudräkter, Pikachu DS, Pikachu kepsar, Pikachu I-phoneskal, Pokemonkort, Pokemonbilar till och med Pokemonflygplan. Såklart gjorde man TV-avsnitten som du kan hitta på Tv4.se.