Tyckande
Åsikter på rad

Efter hemkomsten från en ryggsäcksresa genom Sydostasien, drabbades Daniela Liverani av ihållande näsblod.

24-årigen från Edinburgh hade näsblod till och från under flera veckor men hon antog att de var på grund av ett brustet blodkärl orsakat av en motorcykelkrasch två veckor före hemkomsten.

Jag råkade se den här frågan på DN och kan helt enkelt inte låta bli att göra mig lite lustig. Om 75% är smartare än genomsnittet? Knappast! Det råder ju ingen tvekan om att 50% är den smartare hälften!

Så sanningen är snarare att 25% av befolkningen överskattar sin egen intelligens...

Är det så smart eller?

Smartast

 

Svenskarna får ha kvar sitt saltlakrits även i framtiden. Detta sedan flera EU-länder backat från förslaget om att kraftigt sänka gränsen för hur mycket salmiak som tillåts i lakrits, skriver Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.

Det var i våras som det kom ett förslag i EU om att sänka högsta tillåtna mängd salmiak (ammoniumklorid) i lakrits till tre gram per kilo. Saltlakrits innehåller ungefär 70 gram per kilo, och skulle därför förbjudas om förslaget blev verklighet.

Livsmedelsföretagen, godistillverkare och branschorganisationer i Norden har protesterat mot förslaget eftersom mängden saltlakrits man får i sig är så liten att den inte anses utgöra någon hälsofara.

Det fick den Tyske tyngdlyftaren Matthias Steiner erfara nu under sommar-OS i London. Han gick och tappade skivstången rätt över nacken på sig själv den klantskallen!

Då var det inte 35 kilo på den stången heller utan 196 kg som han skulle hissa upp i luften. Tidningarna rapporterar att han har ont i ryggen efter olyckan men att han klarade sig utan bestående men.

Mitt förslag är att han börjar ägna sig åt jogging istället!

MatthiasSteiner

 

Tyngdlyftare

 

 

 

 

Skärmavbild2012-08-08kl.08.48.37

 

 

  Är detta en gamnacke?

 

Buford

Den minsta staden i USA såld

Den 5 april auktionerades USAs minsta stad ut, den har faktiskt bara en enda innevånare!

Den lilla staden Buford var en gång i tiden ett litet blomstrande samhälle med över 2 000 innevånare, den är i själva verket Wyomings näst äldsta stad. Butch Cassidy sägs ha varit i staden och rånet det specerihandel, oc några presidenter har varit på officiella besök genom tiderna.

Ett 20-tal besökare från bland annat Hongkong, New York, Florida, Kansas och Wyoming var på plats för att bjuda på den lilla staden. Budgivningen startade på 700 000 (100 000$) och staden såldes till slut för 6,5 MSEK till en icke namngiven Vietnames som gjort sig omaket att resa hela vägen till Buford för att delta i den mycket märkliga auktionen.

Den tidigare ägaren tillika borgmästaren, Don Sammons säger att han ska ta pengarna och åka till ett varmt ställe där det finns en sandstrand.

Här hittar ni den lilla staden Bufords hemsida