På Resa
Att resa - är att resa långt - och aldrig återvända

 

Vid årsskiftet 2011-2012 hade jag nöjet att resa till Tanzania för att bestiga världens högsta fristående berg, Kilimanjaro.

mntkili3
Expeditionen var organiserad av Fredrik Sträng, äventyrare och bergsbestigare av högsta klass. Fredrik har redan klättrat på det mesta som är värt att nämna, han är dessutom en genuint trevlig och omtänksam person vilket blev en trevlig överraskning.

Vi besteg berget via Machame route (Whiskey route) som var mer krävande än vissa enklare leder. Samtidigt så sägs det att Machame route är naturskönare, själv vet jag inte för jag har inget att jämföra med.

Här på hemsidan har jag fyllt på med information om mina upplevelser, höghöjdssjuka, träning, hur jobbigt är det egentligen och min packning. Inte bara det jag väljer att ta med mig utan även det som jag struntar i att ta med mig och motiv till varför.

Det finns även några mer handfasta råd om vad du bör tänka på om du får för dig att klättra på Vulkanen Kilimanjaro. Jag gjorde ett antal misstag som enkelt kan rättas till.

Jag hoppas och tror att den här sidan fungerar som en resurs för er som ska klättra på Kilimanjaro eller besöka andra höghöjdsmiljöer.

Om jag någonsin når Uhuru Peak 5 895 ö.h.?

Botanisera bland det som är skrivet på sidan så finner ni svaret.