Naturen
Så som vår herre skapade den

Övernatta

 Att övernatta i naturen

Ibland vill man vandra längre tid i skogen och då behöver man övernatta. Bara för att man sover ute i naturen och tillvaron är lite enklare än vanligt så måste det ju inte vara vara fruktansvärt obekvämt.

Ett tips är att ge sig ut på hösten och sova direkt under bar himmel. Ett liggunderlag och en bra sovsäck är allt som behövs (och lite tur med vädret förstås), inga mygg, hög luft och det stora lugnet.

 

Att inuiter världen över lever i olika typer av kåtor är ingen slump. Såklart har vi prövat att campa i en kåta, om samerna tycker det är toppen så tycker vi det med!

VindskyddJag har alltid tilltalats av att sova under bar himmel. Där något speciellt med att tända en öppen eld på kvällen, grilla sin mat och sedan sova under stjärnorna.

Antingen förstår man känslan eller så gör man det inte. Det är något primitivt som vi gjort sedan urminnes tider, när våra förfäder tittade upp när de satt vid lägerelden, så såg de exakt samma stjärnor som vi ser idag.

Mountain Hardwear Viperine 2

Tält kommer i alla möjliga olika former och storlekar, det här är de tälten som vi använedr när vi är ute om sommaren. Det är två stycken lättviktstält från Mountain Hardwear, Viperine 2.