Jag är familjens Blekingeflicka.

I mitt liv har resandet alltid haft en central plats. Att resa är att utveckla själen, att erbjuda plats för nya intryck och upplevelser. Att tillåta sig se sin vardag med nya ögon och fortsätta sitt livslånga lärande.

Att resa är också att ibland få sin verklighet helt omkullkastad och ges möjlighet till att skapa sig en ny och mer utvecklad syn på världen och människorna som berör och upprör.

 Under en resa 2012 till Kilimanjaro med en fantastisk vandring genom ett flertal klimatzoner och otrolig natur lärde jag mig också att även om jag inte alltid fullt ut når mina mål så är vägen mot målet alltid full med äventyr och en chans till fina upplevelser och möten. Att stå där i mörkaste natten strax under 5 000 meters höjd och inse att man måste vända om och vandra nedåt, när flera nya vänner och ens livskamrat får fortsätta uppåt, kan kännas tungt.

 janekili

När man i ögonvrån ser pannlamporna leta sig upp längs berget i sakta tempo men min egen andning rosslar av lungödem som kommit smygande och en av mina nya vänner mår ännu sämre pga hjärnödem så gäller det att sätta ett nytt mål. Att komma ner på lägre höjd och bejaka livet och hälsan. När solen vaknar och berget värms upp så inser man att livet är otroligt härligt och glädjs åt dem som når toppen medan man själv mår bättre steg för steg.

Livet tar en på små äventyr och det är inte alla som har ett inramat läkarutlåtande från Kilimanjaro Hospital och en fantastisk guide som Fredrik Sträng som fick de flesta att nå sina mål den resan. För oss som inte nådde toppen så njöt vi av varje dags äventyr, värkande muskler, fantastiskt vandring, att utmana oss sjävla och mest av inspirerande möten med människor som fortsätter beröra oss i vardagen. Uhuru peak finns fortfarande kvar ...... och Nepal dit vi rest två gånger och vandrat en resa till Annapurna Basecamp och sedan en magisk vandring mot Everest och Amadablam.  

 annapurna

Mitt motto: unna dig att inse vilken fantastisk gåva livet är och vandra steg för steg mot dina mål i livet.

Mina barn är en ständig källa till skratt, glädje och ibland en känsla av att aldrig räcka till, fullt ut. Två fantastiska tjejer som vi har fått förmånen att låna och ta hand om tills dess de växer upp till egna självständiga individer med sina drömmar att följa och mål att sätta. Freja och Stina mina fina "ungar" som utmanar, diskuterar och ständigt håller mig sysselsatt. Peter är min "soulmate" och den som fyller min själ med nya intryck, vilda diskussioner, utmaningar, kärlek och vacker musik.

Lek & skratta en stund varje dag. Lek, bus och skratt är ett livselexir som gör vardagen så mycket bättre. När solens strålar värmer ansiktet och vårens första fjäril försiktigt prövar sina vingar glöm inte att stanna upp, vända ansiktet mot solen och verkligen känna hur bra du mår! När snön piskar ansiktet och letar sig upp över stövelskaftet, kryper in under kanten på strumpanoch sänder kalla ilningar ända in i märgen så böj dig ner, krama en snöboll och busa till det lite med ett spontant snöbollskrig. Värmen sprider sig då snabbt i hela kroppen, it´s a promise. 

janefjäll

När jag jobbar

Efter många års internationellt arbete så har jag sedan 2012 fått chansen att bidra till något positivt här på hemmaplan i Sverige. Nu arbetar jag som inköpare på Nobina Sverige AB, ett företag med ett positivt motto om att "Alla vill resa med oss". Bussar och kollektivtrafik som i allra högsta grad påverkar människors vardag. Ett företag med en mångkulturell aura och ett fint budskap om att "Vi bryr oss". Mycket nytt att lära och en härlig utmaning!

Att utveckla produkter är kul men att utveckla relationer till människor och lära känna kulturer är grädden på moset

Före det så arbetade jag bl a som inköpsansvarig och som KAM på Stilisti AB under 6 år. Det var ett mycket spännande arbete med utmaningen att varje dag göra affärer med Kina och Indien med allt vad det innebär som t ex att säkerställa produktion, produktkvalitet, utveckla leverantörsrelationer, uppnå kunders önskemål och att jobba mot tuffa deadlines. Ett mycket härligt gäng och duktiga medarbetare både i Sverige och i Hongkong.

Efter några år som inköpare på Ericsson där jag lade grunden till att bli en bra inköpare gav mina 10 år som inköpsansvarig produktchef på Eric Rahmqvist mig en stor erfarenhet inom internationellt inköpsarbete. Ett framgångsrikt familjeföretag där ägaren inspirerade och utmanade med sitt eget affärsmannaskap och väckte lusten till att alltid göra bra affärer, alltid tänka konsekvens och möjlighet för att skapa rätt utrymme för att förhandla, vikten av att bygga starka relationer och att ställa frågan för att veta att man förhandlar med rätt person som får fatta beslut. Många spännande, inspirerande och utmanande arbetsdagar i bl a Japan, Frankrike, Tyskland och England men också möten med fantastiska människor och arbetskamrater som blivit vänner för 11livet.  

Att utveckla produkter är kul men att utveckla relationer till människor och lära känna kulturer är grädden på moset.