Optimus Nova+

I slutet av november 2018 blev det så dags att byta ut mitt stormkök, valet föll på ett multifuelkök från tillverkaren Optimus. Köket som jag tänker köra på bensin, är av typen Nova. Vid första anblicken så känns den nya leksaken riktigt stabil och gedigen.

Optimus Nova+ är ett kök med samma prestanda som Optimus Nova men med en del extra funktioner. Den stora skillnaden är att reglaget av lågan är vid flaskan istället för vid brännaren. detta gör att Optimus Nova+ passar bättre för matlagning vintertid när det är skönt att behålla vantarna på. 

Beskrivning:
POWERLINE™-ventilen ger exakt reglering av lågan på ett säkert avstånd från brännaren genom att bränlseslangen vrids. En perfekt lösning för ett vindskyddat kök.

UNIK BRÄNNARTEKNIK ger snabb förvärmning och förbränning av alla bränslen på samma munstycke.

STABILT KOKKÄRLSSTÖD med dubbar ger ett stadigt kök även för stora kärl. Turbinformen minimerar packvolymen.

SLÄLVDRÄNERANDE FLIP™-STOP PUMP gör det lätt att stänga av köket och samtidigt släppa ut allt tryck ur flaskan utan bränslespill.

INBYGGD RENSNÅL som drivs med magnetkraft gör att munstycket kan rensas även när köket är i drift. Minimerar risk för oönskade driftstopp och ger enkel användning.

Teknisk beskrivning:
Effekt: 2850 W Vikt: 425 g
Mått packad: 86x67x125 mm
Koktid: ca 3,5 min / L vatten
Bränslen: Optimus ARCTIC FUEL, fotogen, kemiskt ren bensin, fotogen, diesel.

Levereras med:
Observera att bränsleflaska och kastruller intelevereras med köket. 

  • Pump
  • Verktyg
  • Vindskydd
  • Packväska
  • Bruksanvisning