Florida 2014

Alla vill bli uppskattade men alla vill inte lbi uppskattade hur som helst. När Jane Silverhjärta skulle fylla femtio år så var hon inte sugen på att ha ett vanligt födelsedagskalas.

Nej hon ville åka till Orlando för att gå på tivoli istället!

Peter Silverhjärta planerade ihop en toppenresa till Florida, den enda baksidan var att så mycket som möjligt skulle klämmas in på en enda intensiv vecka. det här är ett försök att sammanfatta denna helt underbara resa.

Universal Studios Florida

Despicable Me, Shrek, Twister - Ride it out, transformers, Revenge of the mummy, Disaster, the Simpsons och såklart Harry Potters Mugglarvärld

Universal Isand of Adventures

 Hulken, Spindelmannen, Toon Lagoon, Jurasic Park, the lost continent och såklart the wizarding world of Hatty Potter

Universal City Walk

Ja det är så att den promenaden som är mellan den enorma parkeringsanläggningen och nöjesfälten är en helt egen atraktion med teatrar, Hard Rock Café och en massor av kul butiker med en egen tvist. 

Sea World

Vi tog en hel dag till att gå på Sea World, marinparken som har helt fantastiska shower för alla som gillar spexiga djur. Parken har fått utstå en helt oproportionerlig mängd elaketer genom åren, kanske mest för att späckhugaren gillar att äta människor mer än att djuren lider. 

Discovery Cove

I anslutning till sea world så finns det en mycket mindre känd park som erbjuder något helt unikt. Du kan snorkla med delfiner, mantor och rockor, ja du kan till och med bli boxerad av en delfin om du vill! Såklart får du dyka bland hajar och lite rafting i din aldeles egna djungel. Ja jag förstår att det låter märkligt men poängen är att de bara tar emot några få besökare varje dag och det bäddar för en helt fantastisk upplevelse.

Födelsedagsfest på ett piratskepp

Janes födelsedag blev ett riktigt spektakel ombord på ett piratskepp där vi åt middag och tittade på pirater som fäktades och svingade sig mellan masterna. de vuxna skrattade lite förläget åt det överdrivna skådespelet men undomarna tyckte det var megacool.

Cleawater Beach

Vi tog en dag till att åka över på västkusten där viben skulle vara riktigt skön. Det kändes som om Crocket och Tubbs skulle komma klivande vilken sekund som hlst där bland alla palmer och pastellfärgade hus. Exotiskt värre för oss skandinaver som är vana vid lite frost om natten.