Mathilda Silverhjärta är inte gammal, ful och trött, hon vet inte vad hon inte är... Men vänta! Ööh... Jag vet inte ärligt alltså...

Hon pluggar och hon gillar svenska och naturkunskap lite extra mycket.

För det är intressant att lära sig mer och man blir aldrig trött på de ämnena. 

Mathilda

Hon har precis börjat i en ny skola, i sjätte klass, Kunskapsskolan i Spånga. Hon har ju alltid gått i samma skola och det är spännande att pröva något nytt. Skolan är lite svårare än den gamla skolan för då lär man sig lite mer. Man träffar ju nya kompisar! Alla kommer från olika basgrupper och trots att man inte är i samma klass så blir man kompisar. Man pluggar ju tillsammans ändå och det är toppen. Skolan är ju viktig för det avgör ju vilket jobb man kan få i framtiden.

Hon är inte riktigt säker på vilket jobb hon vill ha. Hon vill ha ett bra jobb så man tjänar lite pengar, man kan ju inte bara gå efter vad man vill göra för nöjes skull. Det är ju en balans mellan det som är kul och det man tjänar bra på. Sen om man hittar ett jobb man tycker är kul och man tjänar mycket pengar samtidigt så är det ju bra. 

Ja, hon har ju lite fritid också, då rider hon och tränar Ju-Jutsu.

Ridningen är jättekul, man tar hand om hästen, man mockar och sen så rider man ju också! Roligast är ju att rida såklart! Antingen så rider hon i ridhuset eller ute på ridbanan. I vissa fall så rider hon ute i skogen efter lektionen. Hon ser fram mot att kunna galoppera i skogen, det går snabbt och det är kul när hästen rusar fram i den snabbaste gångarten.

Ju-Jutsu är en slags kampsport, det handlar om självförsvar med sparkar och lite slag ibland. Det är kul men ibland kan lektionerna vara riktigt tråkiga. När man gör samma saker hela tiden, varje lektion. Det är roligare när det är mer variation. Hon förstår ändå att det är viktigt att man upprepar saker så man lär sig ordentligt. Lärarna är stränga ibland men också väldigt roliga. De gör verkligen sitt bästa för att ungdomarna ska lära sig.

Hon sitter ju och hänger över mobilen en del och då chattar hon med kompisar och spelar Sea-Star och Angry Birds Stella. Hon tycker att vi borde lägga till Angry Birds på Silverheart, Angry Birds Rio och Angry Birds Star Wars.

Om hon fick bestämma helt själv så kulle hon resa till Costa Rica och utforska all regnskog och för att se hur olikt det är Sverige. Där ser det ju helt annorlunda ut, kanske kan man även hitta natur och traditioner som liknar oss. Maten är säkert helt olik den vi äter, djuren är ju helt olika våra djur. Det kanske finns nått djur som är likadant men det är nog inte så vanligt, kanske en myra. Det finns ju massor av olika insekter, hon skulle gärna få se eldflugor på riktigt det har hon aldrig sett. Det finns nya frukter och grönsakers om inte ens säljs i Sverige.

Hon tycker väldigt mycket om djur, reptiler är fina och varje reptil är unik. Fjällen är helt olika, de är så häftiga! De är jättesnabba när de simmar och de liknar små krokodiler. Även giftiga reptiler är fina, det finns ingen reptil hon inte skulle vilja ha. De är så vackra, oavsett om de är taggiga eller lena. De har olika sätt att leva på, vissa bor i vatten andra bor i öken, en del bor faktiskt i regnskogen. Det finns reptiler som blir stora, stora som krokodiler!

Målning är ett annat favoritämne, hon målar lite olika saker men alla har mycket färger. Man kan måla när man är på stranden. Hon målar gärna fjärilar, man kan gå ut i trädgården och se om man hittar något som kan inspirera, kanske kan det vara en blomma eller nått häftigt kryp. En gång hittade hon en skalbagge med en ryggsköld som var färgad som olja, färgerna blandades så de var jättefina!

Favorit färg: Rosa

Favorit mat: Tacos

Favorit musik: -

Favorit årstid: Sommar

Favorit film: Draktränaren 2

Favorit tv-program: Gumball

Favorit lag: AIK

Favoritsport: Ridning