MWO 6

Stora robotar är spännande saker det. Den lille ingenjören Peter Silverhjärta slutar aldrig att fascineras av stora maskiner, eller så är det kanske så att han inte fick leka färdigt som barn. 

Det är också helt fantastiskt att man live kan spela med en grupp människor i realtid. Alla fordon i spelet representeras av en verklig person som sitter vid sin dator någonstans i världen och spelar samtidigt som du själv. Dessutom så är det vanligt att man använder VOIP klienter (exempelvis Team Speak) som tillåter att man pratar med varandra och koordinerar sina aktiviteter.

MWODet är helt fantastiskt hur spelvärlden smittats av opensource-rörelsen och levererar värde innan man ber om betalt. I en värld där mikrotransaktioner försörjer de som bör få medel att vidareutveckla det som folk vill ha har ersatt affärsmodellen där man betalar för ett glossigt omslag.

F2P eller free to play innebär att man helt enkelt kan tanka ner spelet helt gratis och spela hur mycket man vill utan att betala ett enda öre för det!

Det Kanadensiska spelet Mech Warrior Online kan du tanka ned här-> MechWarrior Online. Spelet är stort (3GB) så räkna med att det tar ett bra tag innan det är nedladdat.

Ett annat gratisspel är World of Tanks, ett Ryskt spel som har utvecklats till att bli ett av världens största online spel. World of Tanks kan ni ladda ned här -> World of Tanks.

World of Tanks kommer vara ett av tre spel som kommer lanseras av speltillverkaren wargaming.net. Tanken är att det ska vara tre simulatorer: ett för pansarvagnar (World of Tanks) , ett för stridsplan (World of Warplanes) och slutligen ska man kunna manövrera krigsfartyg (World of Warships)!