Gör så här:
Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i kycklingfond. Koka spjället ordentligt, ca 1 timme.
Ta upp revbensspjällen när det kokat klart, låt dem rinna av och svalna ordentligt på ett grillgaller.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjället i lagom bitar längs med benen och smeta på marinaden (om det inte redan är i lagom bitarsåklart). Låt marinaden sjunka i n i köttet en stund innan ni langar på revbenen på grillen. Spara marinad så ni kan pensla köttet flera gånger mot slutet eller efter grillningen.
Grilla spjällen runt om över en finfin glöd i ungefär 15 min.Vänd revbensspjällen ofta så de inte blir kolsvarta och brända. Sen är det bara att huga in!
Ingredienser
1 1⁄2 kg tunnskurna revbensspjäll
1 liter vatten
Buljong eller fond efter smak
Marinad:
3 msk Smör
3 msk chilisås av ketchup
1 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1⁄2 tsk salt
Eller så köper ni färdig glazing evempelvis frpn Jim Beam eller Hunters.