Lördagen den 5 april låg det massor av grönt och kött på grillen hemma hos familjern Silverhjärta på Ekerö. Det blev en toppendag med grillning och mycket prat hemma hos Olle och Syrran där man fingrillar med gasolgrill! Lyxigt värre!
Fredagen den 4 april låg det Chorizo och varmkorv på grillen hemma hos familjen Silverhjärta
Söndagen den 30 mars låg det pieces of pig på grillen hemma hos familjen Silverhjärta.
Lödagen den 29 mars låg det bratwurst och varmkorv från sorundakorv på grillen hemma hos familjen Silverhjärta.
Söndagen den 23 mars låg det hamburgare på grillen hemma hos familjen Silverhjärta.
Det låg varmkorv och chorrizo på Grillen hemma hos familjen Silverhjärta lördagen den 22 mars.
Det låg fläskkotleter på grillen hemma hos familjen Silverhjärta söndagen den 16 mars.
Det låg hamburgare på Grillen hemma hos familjen Silverhjärta söndagen den 9 mars.
Gör så här:
Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i kycklingfond. Koka spjället ordentligt, ca 1 timme.
Ta upp revbensspjällen när det kokat klart, låt dem rinna av och svalna ordentligt på ett grillgaller.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjället i lagom bitar längs med benen och smeta på marinaden (om det inte redan är i lagom bitarsåklart). Låt marinaden sjunka i n i köttet en stund innan ni langar på revbenen på grillen. Spara marinad så ni kan pensla köttet flera gånger mot slutet eller efter grillningen.
Grilla spjällen runt om över en finfin glöd i ungefär 15 min.Vänd revbensspjällen ofta så de inte blir kolsvarta och brända. Sen är det bara att huga in!
Ingredienser
1 1⁄2 kg tunnskurna revbensspjäll
1 liter vatten
Buljong eller fond efter smak
Marinad:
3 msk Smör
3 msk chilisås av ketchup
1 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1⁄2 tsk salt
Eller så köper ni färdig glazing evempelvis frpn Jim Beam eller Hunters.
Semestern är här och vi slöar hemma i trädgården. Så sakta håller vi på att bli som folk igen.
Något är skumt!