Det låg varmkorv och chorrizo på Grillen hemma hos familjen Silverhjärta lördagen den 22 mars.
Det låg fläskkotleter på grillen hemma hos familjen Silverhjärta söndagen den 16 mars.
Det låg hamburgare på Grillen hemma hos familjen Silverhjärta söndagen den 9 mars.
Gör så här:
Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i kycklingfond. Koka spjället ordentligt, ca 1 timme.
Ta upp revbensspjällen när det kokat klart, låt dem rinna av och svalna ordentligt på ett grillgaller.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjället i lagom bitar längs med benen och smeta på marinaden (om det inte redan är i lagom bitarsåklart). Låt marinaden sjunka i n i köttet en stund innan ni langar på revbenen på grillen. Spara marinad så ni kan pensla köttet flera gånger mot slutet eller efter grillningen.
Grilla spjällen runt om över en finfin glöd i ungefär 15 min.Vänd revbensspjällen ofta så de inte blir kolsvarta och brända. Sen är det bara att huga in!
Ingredienser
1 1⁄2 kg tunnskurna revbensspjäll
1 liter vatten
Buljong eller fond efter smak
Marinad:
3 msk Smör
3 msk chilisås av ketchup
1 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1⁄2 tsk salt
Eller så köper ni färdig glazing evempelvis frpn Jim Beam eller Hunters.
Semestern är här och vi slöar hemma i trädgården. Så sakta håller vi på att bli som folk igen.
Något är skumt!
Våren har kommit för att stanna och snön försvinner i snabb takt i trädgården. Det är sannerligen på tiden!
Äntligen är familjen hemma igen och saker får falla tillbaka i sina vanliga gängor.
Vad gör vi då kan man ju undra...
Då grillar vi såklart, och som vanligt så smakade det toppen!
Syrran var på plats med kusinerna som åt påskgodis så det sprutade ur öronen på dem. Vi hade en toppentrevlig, solig dag i trädgården. Det är svårt att förstå att det är påsk när det fortfarande ligger snö i trädgården.
Global uppvärming....
Pytsan.