Evh - Frankie

Evh Frankie

Gitarrtyp: Sexsträngad elektrisk gitarr
Märke: Evh
Typ: Frankie, Frankenstrat

Egentligen tänkte jag köpa en Charvel av Henrik Danhages signaturmodell. Det finns ju praktiskt taget inga ute på andrahandsmarknaden så jag kontaktade till slut Henrik och kollade om han hade en att sälja men tji fick jag. Då började jag kolla efter liknande gitarrer med satans mycket attityd och Floyd Rose svaj för riktiga "dive-bombs".

Den här gitarren behöver egentligen inte mycket till introduktion, det är Eddie Van Halens signaturmodel på den klassiska gitarren som han på egen hand modifierade. Den finns i ett antal olika inkarnationer som de flesta nog tror är olika gitarrer. Successivt så blev den allt mer patinerad och målad i olika mönster med vitt, svart och rött. Nu är det ju inte "den" gitarren utan en gitarr som är sliten för att efterlikna Edward Lodewijk Van Halens egen Frankie. 

Evh Frankie Specs      

Boby shape Stratocaster Body type Solid body Body wood Basswood
Bridge EVH-branded Floyd Rose R3 Locking/42.86mm Bridge Pickup Type  Direct-mount EVH Wolfgang Humbucker Neck Pickup Type  Dummy Strat Single coil (not connected)
Controls Volume, 500K EVH Bourns Low Friction volume pot with treble bleed circuit Controls - Fingerboard material Worn Maple 
Fret size Worn jumbo Hardware Oxidated Neck Joint Bolt on 
Neck shape Quartersawn Neck Wood Roasted maple  Number of frets  22
Number of pickups 1 Number of Strings 6 Pickups Switch Type dummy five-position blade switch looking like shit
 Body Top Wood Maple Scale Length 25,5"  Nut Width 1.695" 
Tuners EVH-branded Gotoh tuners Fingerboard Inlays Black dots Binding Binding? The guitar barelly is covered with paint! 
Body Construction Double Cutaway String Nut   Fingerboard Radius 305-406mm (12-16”) radius
Custom features:  unique guitar in its own right.