Pulled Pork var ju ordentligt på modet för några år sedan. Då var ja inte speciellt imponerad av den kladdiga köttsörjan som då serverades som en delikatess. Sedan dess så har jag reviderat min uppfattning.  

Ingredienser

  • Fläskkarré 1,5 kg
  • 3 tsk salt
  • 3 kryddmått nymalen svartpeppar
  • 2 stadiga gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)

Tillagning

  • Sätt ugnen på 125oC
  • Skölj köttbiten och torka av den
  • Klappa köttet med salt och peppar.
  • Lägg karrén i en gryta med lock.
  • Skala och skär löken i lagom stora klyftor.
  • Skala vitlöken och krossa klyftorna.
  • Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
  • Spill på barbecuesåsen överkött och lök.
  • Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen tills det är riktigt mört (det tar över 4 timmar)

Till serveringen vill ni säkert ha ordentliga baguetter, majs gräddfil fint strimlad rödlök (sultad kanske?) och tomatsalsa