panac

Är du hungrig, då har du kommit rätt! 

En av våra favoriter är vit chokladpannacotta med hallonmousse

Ingredienser
3 St gelatinblad
½ St vaniljstang
4 deciliters Vispgradde
½ deciliter Mjölk
100 grams Vit choklad
200 grams Frysta hallon
2 St äggulor
1 deciliter Florsocker
Hallon

1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.

2. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smält.

3. Fördela i behållar och låt de står i kylen minst 3 timmar.

4. Vispa äggulor och florsocker pösikt

5. Vispa grädde för sig 

6. Värm de frysta hallonen, ta av från kastrullen och tillsätt gelatinbladen, låt de smälta. 

7. För samman, vispad grädde, hallonen och äggen till en mouse och toppa pannacottan. 

8. Ställ in i kylskåpet yterligare 2 timmar.