H21086

Dagen före dopparedagen besökte familjen Silverhjärta Gamla Stans Julmarknad.

 

Den 23 december var det dags för Peter, Jane och Stina att promenera ner till Gamla Stan. Det snöade lite lätt och vad kan man bättre önska sig för en stämningsfull julmarknad. Stortorget var fullt av röda stånd där försäljarna trängdes om att sälja julpynt, glögg, varm choklad, brända mandlar, korv, senap, varma vantar och strumpor, hantverk och naturligtvis en och annan mistel som bjuder in till julpussar och glädje.

julmarknad gamla stan

Gamla Stan är en riktigt skön plats för att insupa julstämning med sina smala gränder som kantas av små granar med belysning, mysiga caféer och butiker med julskyltning och musik, glada människor som sakta glider fram mellan gula och röda vackra gamla byggnader. Stina hittar ett par perfekta rosa öronmuffar som vi köper till henne och när vi är nöjda med marknaden så tar vi oss ner till Corner Bar och äter en god plankstek och tar en julöl.

julmarknad gamla stan

julmarknad gamla stan

julmarknad gamla stan

julmarknad gamla stan

julmarknad gamla stanjulmarknad gamla stan

Det blev en mysig kväll dagen före julafton som avslutas hemma med uppesittarkväll, Bingolotto, lugn och ro. En toppendag helt enkelt.