Stina Silverhjärta

jag är familjens ständiga Lillasyster nummer ett! Det spelar ingen roll hur gammal jag blir för jag är alltid Lillasyster.

Jag studerar andra året på Högskolan i Gävle där jag utbildar mig på personal och arbetslivsprogrammet.  Målet är en kandidat i psykologi.   

Jag har även ett stort intresse för geografi och historia. När jag var liten plågade jag mamma och pappa med en bok som jag fått. Den innehöll ett uppslag med fakta om varje land i världen. Ni kan ju gissa hur mycket jag förhörde min föräldrar om de egentligen kunde något.

- Pappa hur stort är egentligen Mali?

- Mamma hur många människor bor det egentligen i 'Korea? Näe, inte Sydkorea jag menar såklart The Democratic People's Repulic of Korea eller som du kanske skulle kalla det Nordkorea.

Ja ni kan ju tänka er själva... Men intresset har följ med mig upp i äldre ålder och har även utökats till  ytterligare intresse om mytologi och antika kulturer.

Naturen har också en stor plats i mitt hjärta. Jag älskar att vandra, campa, plocka bär o.s.v. Jag har även de senaste somrarna försökt övernatta i hängmatta utomhus, men något i naturen jag inte är riktigt lika förtjust i alla mygg, jag gillar INTE mygg. Att att vakna av surrande ljud gör att paniken kickar in och man fäktar med armarna åt alla håll och kanter för att inte bli biten. Det man egentligen ville göra var att njuta av tystnaden och den friska luften, istället blir man utsedd till en mänsklig festmåltid. Men lite utmaningar måste det ju finnas för att man ska kunna uppskatta det som är bra.

När ingen ser så brukar jag fortfarande läsa Anime, Sci-Fi, Fantasyböcker samt kolla på östasiatiska serier och filmer. Studio Ghibli's filmer och en lång rad serier som "Come and hug me" och "Good morning Call " har en alldeles liten egen plats i mitt hjärta. Och så gillar jag fortfarande Pokemon, såklart...

En helt annan sak som är kul är att laga mat, inte så mycket husmanskost utan att ta fram egna recept på mat och bakverk. allt ifrån grytor och pasta rätter till bröd och chokladfondant. 

Det jag gillar:

 • Favoritmat: Hotwings kryddade kycklingvingar är mums eller kanske ribbs
 • Favoritfärg: Sage green
 • Bästa TV-serie som går: Sandman på Netflix
 • Bästa TV-serie någonsin: Gilmore girls
 • Bästa animeserie någonsin: Attack on Tittan, Fullmetal alchemist brotherhood & Kimi ni todoke
 • Bästa biofilmerna någonsin: Avatar och Howl's Moving Castle (och i princip alla andra Studio Ghibli filmer)
 • Bästa bok: Harry Potter (alla böckerna) och Howl's moving castle

Det jag har gjort

 • Favorit resmål: Resan till Hongkong, Kina
 • Favorit konserter: Kiss 2013, Ed Sheeran 2018, Eric Nam 2022

Det jag vill göra:

 • Resa till Jeju i Korea
 • Resa till Edinburgh i Skottland

My ideal person: Någon som är omtänksam, mån om andra men också vara mån om sin egen hälsa. Någon som kommer bra överens med min familj. Och såklart måste det vara någon som tar med mig till Comic Con.