Kimchigryta utan fläsk
Kimchigryta är en traditionell Koreansk vardagsmat, en svensk motsvarithet till rätten skulle kanske vara köttbullar med potatismos. Det är en lättlagad rätt som tar ca 40 minuter att tillaga.
Restauranger växer ju upp som svampar i Stockholm city och försvinner lika snabbt som en avlöning, det kan vara förvirrande om man inte äter ute regelbundet eller är i Stockholm på besök.
Kvaliteten på maten är minst sagt varierande bland lunchrestaurangerna, för att inte tala om servicen. Låt Peter Silverhjärta guida dig i Stockholms lunchdjungel han har erfarenhet av både de ställen dit man tar med sig större sällskap och små mysiga "hål i väggen" restauranger dit bara de lokala hittar till. Vi garanterar att du inte kommer inte bli besviken.
Pulled Pork var ju ordentligt på modet för några år sedan. Då var ja inte speciellt imponerad av den kladdiga köttsörjan som då serverades som en delikatess. Sedan dess så har jag reviderat min uppfattning.
Ingredienser
- Fläskkarré 1,5 kg
- 3 tsk salt
- 3 kryddmått nymalen svartpeppar
- 2 stadiga gula lökar
- 1 hel vitlök
- 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
Tillagning
- Sätt ugnen på 125oC
- Skölj köttbiten och torka av den
- Klappa köttet med salt och peppar.
- Lägg karrén i en gryta med lock.
- Skala och skär löken i lagom stora klyftor.
- Skala vitlöken och krossa klyftorna.
- Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
- Spill på barbecuesåsen överkött och lök.
- Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen tills det är riktigt mört (det tar över 4 timmar)
Till serveringen vill ni säkert ha ordentliga baguetter, majs gräddfil fint strimlad rödlök (sultad kanske?) och tomatsalsa
Öl är god, det är även knäckebröd så det är ju extra roligt att man kan använda drav vid tillverkningen av just knäckebröd.
I lördags så var det dags att brygga öl igen nere på Vörtens Vänner. Nu när jag själv styr och ställer lite friare så var det dags att ge sig på ett recept från den receptsamling som Brewdog så frikostigt publicerat.
Vad kan vara bättre än att grilla hamburgare? Jo äkta ölburkshamburgare!
Vad är bättre än en grillad entrecote med pommes, grönsaker och bearnaisesås? Jo förstås det skulle vara hemlagad bearnaisesås!
Lagom till Jul ska man göra godis och det godaste av alla godis heter Rocky Road
Ibland får man fantastiska tips av människor i sin omgivning och förra året fick jag ett recept på Rocky Road som vi testade hemma.
Underkategorier
Öl Antal artiklar: 37
Att dricka öl är ju både kul och gott.