När man kommer inklivande med namnet Silverhjärta så kommer folk ihåg vem du är. Det går inte att gömma sig bakom en svenssonfasad
Peter Silverhjärta
Peter Silverhjärta Anfadern
Jag har alltid varit förtjust i djur och jag kommer säkert ha skaffat mig hela Noaks Ark innan jag är klar
Freja Silverhjärta
Freja Silverhjärta HR Business Manager
I mitt liv har resandet alltid haft en central plats. Att resa är att utveckla själen, att erbjuda plats för nya intryck och upplevelser.
Jane Silverhjärta
Jane Silverhjärta Kategoriansvarig Strategiskt Inköp
Jag kan inte räkna hur många gånger personer påpekat vilket vackert namn jag har. Namnet? Vilda såklart!
Stina Silverhjärta
Stina Silverhjärta Studerande
Peter Silverhjärta
Peter Silverhjärta
Anfadern

Klanen Silverhjärtas ålderman

Jag var den som hittade på namnet Silverhjärta. Det känns som det var igår men det var för snart en livstid sedan.

Redan som liten gosse lekte jag med min vänner att vi var riddare och jag var Riddar Silverhjärta. Jag inspirerades av den belgiske serietecknaren François Craenhals, som skapade Chevalier Ardent (The Brave Knight).

Huvudpersonen bar det klädsamma namnet Riddar Eldhjärta, något som jag la på minnet och som kom att bli en liten pusselbit bakom familjens namn.
+ Julkort

Familjen Silverhjärta har som tradition att ta ett kul julkort. Det som från början var ett enkelt spex har successivt blivit en avancerad manöver.
Läs mer

+ Recept

Kimchi stuvning är en traditionell Koreansk rätt som Sina Silverhjärta har adopterat som sin egen favoriträtt under studierna. Läs mer

+ Anor

Varje person har ett ursprung och det kan finnas en poäng med att ha lite perspektiv på tillvaron. Gör du dina förfäder stolta med dina handlingar? Läs mer

+ Ordspråk

Svenska ordspråk är ofta kul och intressanta. De skänker oss samtidigt en liten inblick i hur människor tänkte förr i tiden. Läs mer

Civil beredskap

Här hittar du information som är bra i skog och mark

Överlevnadshandboken
När militärtjänsten fortfarande var en realitet för unga svenska män fanns det en bok som beskrev en hel del viktig kunskap man behöver ha - överlevnadshandboken.
När krisen eller kriget kommer
Under våren 2018 gav myndigheten för säkerhet och beredskap åter ut broschyren När kriget kommer. Idioter skrattade och gjorde roliga memes som andra idioter uppskattade. Idag är beredskap inne igen.
Rätt kläder och utrustning
dag är det svårare än någonsin att välja rätt kläder och utrustning. Utbudet är enormt och det är inte ovanligt att dyra prylar egentligen är riktig skit.
artiklar
katergorier
sitens ålder
antal silverhjärtan

Vill du förändra ditt liv?

För att få ett rikt liv krävs en verklig ansträngning. Var den
bästa versionen av dig själv så löser det sig säkert.
-Anfadern

Kontakta Gud

Eller köp en riktigt god glass
så blir du garanterat på bättre
humör!

Stina Silverhjärta

jag är familjens ständiga Lillasyster nummer ett! Det spelar ingen roll hur gammal jag blir för jag är alltid Lillasyster.

Jag studerar andra året på Högskolan i Gävle där jag utbildar mig på personal och arbetslivsprogrammet.  Målet är en kandidat i psykologi.   

Jag har även ett stort intresse för geografi och historia. När jag var liten plågade jag mamma och pappa med en bok som jag fått. Den innehöll ett uppslag med fakta om varje land i världen. Ni kan ju gissa hur mycket jag förhörde min föräldrar om de egentligen kunde något.

- Pappa hur stort är egentligen Mali?

- Mamma hur många människor bor det egentligen i 'Korea? Näe, inte Sydkorea jag menar såklart The Democratic People's Repulic of Korea eller som du kanske skulle kalla det Nordkorea.

Ja ni kan ju tänka er själva... Men intresset har följ med mig upp i äldre ålder och har även utökats till  ytterligare intresse om mytologi och antika kulturer.

Naturen har också en stor plats i mitt hjärta. Jag älskar att vandra, campa, plocka bär o.s.v. Jag har även de senaste somrarna försökt övernatta i hängmatta utomhus, men något i naturen jag inte är riktigt lika förtjust i alla mygg, jag gillar INTE mygg. Att att vakna av surrande ljud gör att paniken kickar in och man fäktar med armarna åt alla håll och kanter för att inte bli biten. Det man egentligen ville göra var att njuta av tystnaden och den friska luften, istället blir man utsedd till en mänsklig festmåltid. Men lite utmaningar måste det ju finnas för att man ska kunna uppskatta det som är bra.

När ingen ser så brukar jag fortfarande läsa Anime, Sci-Fi, Fantasyböcker samt kolla på östasiatiska serier och filmer. Studio Ghibli's filmer och en lång rad serier som "Come and hug me" och "Good morning Call " har en alldeles liten egen plats i mitt hjärta. Och så gillar jag fortfarande Pokemon, såklart...

En helt annan sak som är kul är att laga mat, inte så mycket husmanskost utan att ta fram egna recept på mat och bakverk. allt ifrån grytor och pasta rätter till bröd och chokladfondant. 

Det jag gillar:

  • Favoritmat: Hotwings kryddade kycklingvingar är mums eller kanske ribbs
  • Favoritfärg: Sage green
  • Bästa TV-serie som går: Sandman på Netflix
  • Bästa TV-serie någonsin: Gilmore girls
  • Bästa animeserie någonsin: Attack on Tittan, Fullmetal alchemist brotherhood & Kimi ni todoke
  • Bästa biofilmerna någonsin: Avatar och Howl's Moving Castle (och i princip alla andra Studio Ghibli filmer)
  • Bästa bok: Harry Potter (alla böckerna) och Howl's moving castle

Det jag har gjort

  • Favorit resmål: Resan till Hongkong, Kina
  • Favorit konserter: Kiss 2013, Ed Sheeran 2018, Eric Nam 2022

Det jag vill göra:

  • Resa till Jeju i Korea
  • Resa till Edinburgh i Skottland

My ideal person: Någon som är omtänksam, mån om andra men också vara mån om sin egen hälsa. Någon som kommer bra överens med min familj. Och såklart måste det vara någon som tar med mig till Comic Con. 

Jag litar på

Freja Silverhjärta hoppar fallskärm
Tandem på Fiji